La Galați s-a format o frumoasă și puternică Comunitate Etică Online

În data de 17 mai 2019 am prezentat Carta Etică a Rețelelor Sociale în plenul Conferinței Internaționale Reflectare, (De)Formare și Fake News în Spațiul Mediatic și Cultural, la Universitatea Dunărea de Jos, din Galați.

Organizator: Catalin Negoita, conf. dr. la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Director executiv al Direcției pentru Cultură Galați, Realizator TV la ETV Galați-Brăila.

În urma prezentării în plenul Conferinței, au adoptat Carta Etică a Rețelelor Sociale, prin afișarea la poza de profil Facebook a textului “Susțin Carta Etică a Rețelelor Sociale”, ca o declarație publică ce atestă faptul că autorii comunică etic în conturile sale din rețelele sociale, conform principiilor Cartei:

Cătălin Negoiță, conf. dr. la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Director executiv al Direcției pentru Cultură Galați, Realizator TV la ETV Galați-Brăila, organizator al evenimentului,

Petrica Paţilea, lect. dr. la Universitatea Dunărea de Jos, purtătoare de cuvânt la Prefectura Galați,

Oana Contoman, lect. dr. la Universitatea Dunărea de Jos din Galați,

Daniela Aura, lect. dr. la Universitatea Dunărea de Jos din Galați,

Cristina Stefanescu, asist. univ. drd. la Universitatea Dunărea de Jos din Galați,

Daniela Urbanschi, mediator, Galați

Alina Mistrean, studentă la Jurnalism, Universitatea Dunărea de Jos, din Galați,

Georgeta Blanaru, studenta la Jurnalism, Universitatea Dunărea de Jos, din Galați,

Doina Hristescu, studentă la Jurnalism, Universitatea Dunărea de Jos, din Galați

Mihaela Bândar, administrator la Cutia cu praline (https://www.facebook.com/CutiaCuPraline/) by Mihaela Bândar, din Galați,

Andreea Violeta Bobe, studentă la Universitatea Dunărea de Jos și voluntar la Fundația Comunitară Galați,

Emanuel Manea, jurnalist independent, Galați

Delia Gavriliu Oprea, lect. dr. la Universitatea Dunărea de Jos

Reacția gălățenilor față de principiile etice în comunicarea online a fost extraordinară și foarte onorantă: în scurt timp, multe persoane au adoptat Carta Etică a Rețelelor Sociale, iar la Galați s-a format prima Comunitate Etică Online. Sunt sigur că va deveni din ce în ce mai puternică. Felicitări celor care au ales să comunice etic în online și, foarte important, felicitări celor care au ales să declare public acest lucru, prin afișarea textului Susțin Carta Etica Social Media la fotografia de profil din conturile de Facebook. Ei sunt cei în care putem avea încredere atunci cînd căutăm repere informaționale în rețelele sociale, ei sunt ambasadorii internetului civilizat, ai promovării și  ai aplicării principiilor etice în comunicarea online.

Alături de:

Comunitatea Etică Online din Timișoara,

Comunitatea Etică Online din Iași

Comunitatea Etică Online din Cluj-Napoca

Împreună, în Comunitatea Etică Online din România, un motiv de mândrie pentru țara noastră, prima din Europa unde s-a format o Comunitate Etică Online. 

Ce va urma: în data de 16 iunie voi prezenta Carta Etică a Rețelelor Sociale la Chișinău.

Pe curând și felicitări, Galați!  🙂 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *