Menu Close

S-a născut o frumoasă Comunitate Etică Online la Cluj

În data de 19 mai am susținut workshop-ul “Prezentarea Cartei Etice a Rețelelor Sociale. Proiectul une Comunități Etice Online”, la invitația prof. dr. Elena Abrudan, directoarea Departamentului Jurnalism din cadrul FSPAC. Workshop-ul a avut loc în cadrul Conferinței Internaționale ”Innovation in Journalism Education and Media Practice”, care a marcat 25 de ani de învățământ jurnalistic la Cluj.  În prima parte a workshop-ului am prezentat Carta Etică a Rețelelor Sociale, în a doua parte am pus în discuție problematica etică a comunicării online, iar în finalul întâlnirii am demarat consultări/discuții pentru extinderea/lărgirea Cartei.

 La finalul Workshop-ului, au ales să adopte Carta Etică a Rețelelor Sociale și să intre în Comunitatea Etică Online, prin afișarea textului “Susțin Carta Etică a Rețelelor Sociale” în poza de profil de pe Facebook:

Reputatul profesor Peter Gros, de la Universitatea din Tennessee, Statele Unite, Doctor Honoris Causa al Universităților din București, Timișoara și Cluj

Judecătorul Cristi Dănileț, Tribunalul Cluj,

Doctorandul Remus Florescu, redactor-șef-adjunct al ziarului Adevărul și coordonatorul edițiilor de Transilvania,

Eugen Cojocariu, director Radio România International,

Lect. dr. Viorel Nistor, jurnalist la TVR Cluj

Lect. dr. Oana Ometa, jurnalistă la realitatea.net

Asist. dr. Claudia Talasman Chiorean

Artistul plastic Mircea Popitiu

Lect. dr Lucian Szabo, Universitatea de Vest, Timișoara

La Cluj s-a format o frumoasă comunitate etică online, cu oameni faini, care îmbogățește Comunitatea Etică Online din România (citiți detalii aici)

În condițiile în care workshopul a avut loc în paralel cu sesiunea plenară a Conferinței, mă bucur că au ales să participe la prezentarea Cartei Etice a Retelelor Sociale, profesioniști de prestigiu din învățământul superior și din presă ceea ce le arată interesul si deschiderea pentru initiativele etice in comunicarea online. Felicitări.

 

 

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support