În perioada 14-15 martie 2019 am fost invitat să-mi prezint ultimele cercetări despre rolul și efectele algoritmilor dotați cu Inteligență Artificială asupra proceselor de comunicare din rețelele sociale, la cea mai importantă Conferință Științifică Europeană despre Inteligența Artificială: “Donnees geospatiales, intelligence artificielle et developpement”, organizată de Universitatea din Bordeaux și UNESCO, la Bordeaux. La Conferință au participat cei mai importanți cercetători din domeniu, din Europa, dar și din Mexic, Brazilia, Statele Unite etc. Au participat, de asemenea, 33 de miniștri de resort din 33 de țări. A fost o bucurie și o onoare să primesc invitația de a participa. Mai ales că am fost singurul român invitat.
Mi-am prezentat cercetarea în a doua zi a conferinței. A stârnit atât de mult interes, încât am fost invitat să o reiau, sub formă de rezumat și la cockteilul oferit de Primăria orașului Bordeaux, la finalul conferinței.
Ceea ce am și făcut. A fost o bucurie și o onoare să vorbesc despre cercetarea mea la întrunirea de la primărie, mai ales că au mai fost invitați să ia cuvântul numai viceprimărița orașului Bordeaux, în poza de mai jos și președintele Chaire UNESCO, organizatorul principal al conferinței.
După prezentarea mea de la primăria din Bordeaux, viceprimărița, Anne Brezillon, a dorit să facem o fotografie împreună, pentru albumul de Facebook al primăriei:
În ultima seară, la Cina de Gală, președintele Chaire UNESCO, organizatorul principal al conferinței, m-a invitat să luăm masa împreună. Din nou, o mândrie și o onoare. Mândru că sunt român 🙂
Și încă un moment care mi-a încălzit inima: profesorul Camille Salinesi, de la Universitatea Paris-Sorbona, după ce și-a prezentat cercetarea, a auditoriului, că a văzut în program că sunt și eu prezent și m-a rugat să iau cuvântul și să completez sau să modific ceea ce a spus el. Ceea ce am și făcut. Iar la final a dorit să facem o fotografie împreună, pentru a o prezenta studenților de la Sorbona.
Cele mai interesante concepte prezentate și discutate la Conferință le voi prezenta, în premieră, la Congresul Studenților în Științe Social-Umaniste, la Iași, în aprilie 2019 (200 de participanți din toată țara). Voi merge cu multă plăcere să le prezint cercetările mele, la cel mai înalt nivel, precum și rezultatele celei mai importante Conferințe Internaționale despre Inteligența Artificială, din Europa, 2019. Merită. Studenții din Iași, organizatorii Congresului, au format cea mai puternică și entuziastă Comunitate Etică Online și au pornit primul Cod Etic Universitar Studențesc Online.
Deci voi merge cu plăcere și bucurie la ei, ca să le vorbesc despre cele mai noi și relevante informații despre Inteligența Artificială și rolul său în procesele de comunicare online. Ne vedem la Iași pe 13 aprilie! 🙂