Menu Close

La Iași s-a format o puternică și frumoasă Comunitate Etică Online

În data de 13 iulie am prezentat Carta Etică a Rețelelor Sociale la workshop-ul “Prezentarea Cartei Etice a Rețelelor Sociale. Proiectul une Comunități Etice Online”,  la Școala Doctorală de Filosofie și Științe Social-Politice, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, în cadrul Conferinței Internaționale “Doctoral Research and Public Sphere: An Interaction”.  Organizator: conf. univ. dr. Gheorghe-Ilie Fârte, directorul Departamentului Științe ale Comunicării și Relații Publice, din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza, din Iași. La workshop au participat: studenți, doctoranzi din România și din străinătate, jurnaliști de la Tele M, Viva Radio, Radio România International, cadre didactice și cercetători de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și din străinătate.

În urma Workshop-ului, au adoptat Carta Etică a Rețelelor Sociale, prin afișarea la poza de profil a Facebook a textului “Susțin Carta Etică a Rețelelor Sociale”, ca o declarație publică ce atestă faptul că autorul comunică etic în conturile sale din rețelele sociale, conform principiilor Cartei:

conf. univ. dr. Gheorghe-Ilie Fârte, directorul Departamentului Departamentului Științe ale Comunicării și Relații Publice, Universitatea Vasile Alexandri, organizator Workshop:

Rareș Obadă, asist. univ. dr. La Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, specialist Relații Publice, organizator Workshop:

Florin Ioncioaia, conf. univ. dr.  la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, din Iași:

Florina Hariga, doctor in filosofie, cercetator, cadru didactic asociat Filosofie, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași:

Mădălina Georgiana Burada, studentă la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și reporter la Viva FM:

Melania Nour,  studentă la Comunicare și Relații Publice, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași:

Delia Georgiana Rotaru, studentă la Comunicare și Relații Publice, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Human Resources Coordinator la PRIME Iași:

Roxana Nicoleta Sticea,studentă la Comunicare și Relații Publice, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și Public Relations Specialist la PRIME Iași:

Aura Georgiana, studentă la Comunicare și Relații Publice la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași:

Paula Iasmina Naiță, secretar general la PRIME Iași, studentă la Comunicare și Relații Publice, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași:

Bianca Ana Niță, președinte PRIME Iași, studentă la Comunicare și Relații Publice, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași:

Otilia Crina, studentă la Comunicare și Relații Publice la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, din Iași:

Miruna Grecu, Fundraiser la PRIME Iași, studentă la Comunicare și Relații Publice la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași:

Georgiana Grosu,  Fundraiser la Salvati Copiii și la PRIME Iași, studentă la Comunicare și Relații Publice, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași:

Iulia Gabriela, studentă la Comunicare și Relații Publice, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași:

Silvia Sfarghiu, studentă la Comunicare și Relații Publice, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și PR Coordinator la PRIME Iași:

Klaudia Chirilă, Fundraiser la PRIME Iași și studentă la Comunicare și Relații Publice, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași:

Denisa Bordea,  studentă la Comunicare și Relații Publice, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași:

Nicoleta Mazanca, studentă la Comunicare și Relații Publice, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Specialist în Relații Publice la PRIME Iași:

Alina Andreea Chiper,studentă la Comunicare și Relații Publice la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și HR Specialist la PRIME Iași:

Mihai Rotaru, student la Comunicare și Relații Publice la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași:

Mirela Miruna Niculai,  studentă la Comunicare și Relații Publice la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași:

Măriuca Rusu, studentă la Comunicare și Relații Publice la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași:

Vlad Dediu, student la Comunicare și Relații Publice la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași:

Dana Iluca, profesoară la Colegiul Național “Emil Racoviță”, din Iași:

Anamaria Francesca, Fundraiser la PRIME Iași și studentă la Comunicare și Relații Publice, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, din Iași:

Dragoș Soreanu, student la Comunicare și Relații Publice, La Universitatea Alexandru Ioan Cuza, din Iași și HR Assistant la PRIME Iași:

Alexandra Vosniuc, absolventă Master Relatii Publice si Publicitate la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași:

Cristina Cotruță, studentă la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, membră a Comisiei PR&IT la ANOSR, Iași:

Maria-Diana Armanu, studentă la Comunicare și Relații Publice, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, din Iași și blogger la Jurnal de buburuză:

Narcisa Amariucăi, studentă la Comunicare și Relații Publice, Universitatea Alexandru Ioan Cuza și voluntar la PRIME Iași, Departamentul HR:

Cătălina Roxana, studentă la Comunicare și Relații Publice, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași:

Maja Cristina Moroșanu,  Practician relatii publice, promotor cultural, antreprenor, la Iași:

Camelia Gradinaru, Cercetător Științific gradul III, Departamentul de Cercetare Interdisciplinar, Domeniul Socio-Uman, cadru didactic asociat la Departamentul de Comunicare si Relatii Publice, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași

Ioan Saruleanu, inginer la Universitatea Tehnică, Iași

Reacția ieșenilor la inițiativa etică în online a fost extrem de impresionantă și de admirat: în doar 48 de ore, peste 30 de persoane (profesori, studenți, ONG-iști, specialiști în PR, bloggeri) au adoptat Carta și au afirmat public, prin afișarea în conturile lor de Facebook, la poza de profil, a frame-ului Susțin Carta Etică Social Media, că respectă și urmează principii etice în comunicarea online. Felicitări, Iași! Da, în Moldova este sufletul!

Au scris despre adoptarea Cartei Etice a Rețelelor Sociale la Iași:

Agerpres, Ziarelive, Iași Live,  Ultimele Știri 

https://vivafmiasi.ro/a-fost-adoptata-carta-etica-a-retelelor-sociale-la-iasi/

 

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support