Menu Close

Nu te teme

E atât de simplu.

Uită-te puțin la tine. Treci prin ceva dificil. Orice ar fi. Și te sperii. Și începi să te gândești că s-ar putea întâmpla mai rău. Deci te sperii și mai rău. Apoi începi să trăiești starea respectivă cu toată convingerea.

Ce se va întâmpla? Nimic bun.

Acum citește aceste cuvinte: nu te teme. Orice s-ar întâmpla, nu te teme. Zâmbește. Ai încercat? Încearcă.

Vei vedea ce se întâmplă. Ține minte acest text și încearcă ce ți-am scris.

Frica este cea mai eficientă emoție în rețelele sociale, de exemplu. De ce este eficientă ? Pentru că are efect asupra ta. Recitește cuvântul ‘’eficientă’’. Este eficientă =  are efect asupra ta. Dar dacă n-ar mai avea efect? Dacă diverși ar încerca să semene frica în tine, dar nu ar avea efect? Ce s-ar întâmpla? Nu ar mai fi eficientă, deci nu ar mai fi folosită, ca o armă veche și uzată. Scoate din uz frica. Zâmbește. Nu te teme. Nu va mai avea efect asupra ta. Și va pleca.

 

4 Comments

  1. Conache Sorin

    Ii cântam Anastasiei, de când avea câteva luni, A venit un lup din crâng. Avea in refren: El fugea-ncotro vedea / Du-te, Du-te și s-a dus / Pleacă, pleacă și-a plecat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support