Menu Close

Despre lumea magică a lui Bogdan Grozescu

Atunci când am venit în București, ardelean fiind, am început să caut ardeleni. Știți ardeleanul acela, așa cum ni-l imaginăm cu toții: corect, sufletist, de încredere etc.

De fapt un stereotip, pe care ni-l dorim cu toții. Cu toții am vrea să găsim un astfel de “ardelean”, care de altfel,  poate să fie muntean, moldovean etc.

Eu l-am găsit. Se numește Bogdan Grozescu. Și e chiar ardelean.

Știți se ce întâmplă cu oamenii….Când încep să aibă succes, să câștige mulți bani, se schimbă. Orbesc. Își doresc să câștige mai mulți, mai mulți bani. Bogdan Grozescu nu s-a schimbat deloc. Îl cunosc de 10 ani. Cred că acum este cel mai bun profesionist din București. La el vine primarul din Monaco, dar tot la el am găsit și o florăreasă din Piața Domenii. Îi tratează pe toți la fel. Fizic, dar și sufletește. Zilele trecute am mers la el. Nu eram deloc într-o stare bună. M-a remontat pe toate planurile: fizic, psihic, sufletesc. Mi-a redat zâmbetul. Am scris și pe contul meu de Facebook despre asta:

Nu știu cum face. Are ceva din bunătatea și magia aceea ardelenească, te face să vezi lucrurile altfel, să te simți mai bine, să treci peste toate, să fii optimist! Ce contează? Bogdan Grozescu aruncă grijile la gunoi cu un gest al mâinii. Trece peste și te trece peste. Te tratează și fizic și psihic. Ceea ce este cel mai important. Îți place în Maramureș? Simți ospitalitate, pâine caldă, oameni care deschid larg brațele? Așa e la Bogdan și la Mihaela. Pentru că Bogdan mai are un ingredient secret în cabinet: Mihaela. Mihaela cea Magică. Bogdan lucrează cu Mihaela. Iar Mihaela lucrează cu Bogdan. Iubirea dintre ei face locul mai frumos. Mi-aș fi pus cortul în cabinet și m-aș fi culcat acolo, așa de bine m-am simțit la ei. Locul are ceva din magia unui basm. Relaxare ardelenească, suflet, zâmbet. Ca să înțelegeți mai bine, o pacientă a plecat ieri din cabinet și s-a întors după câteva minute cu un tort pentru Bogdan! Cu ditamai tortul! Așa a simțit ea. De drag. Eu am simțit să scriu. Tot de drag. Când primesc mult drag, simt nevoia să îl dau înapoi. Iar Bogdan și Mihaela mi-au dat mult drag.

El e Bogdan:

Bogdan Grozescu

Lucrează câte 12 ore pe zi și îl prinde 12 noaptea la cabinet ca să iasă totul perfect. Dacă ești trist, îți țâpă o glumă ardelenească. Am văzut cum i-a spus unei fetițe de 14 ani că trebuie să treacă printr-o operație grea. I-a spus în așa fel încât și ea a fost de acord. Nimic nu bate modul în care vorbesc ardelenii.

Bogdan Grozescu

La el în cabinet se cântă, nu am mai văzut așa ceva (e plina pagina cu clipuri). Tot la el în cabinet am văzut filmul în care Micuțu recită din Guță. Și ne-am prăpădit toți de râs. Cum să râzi în halul ăsta la stomatolog? Păi se poate, pentru că totul se rezolvă ușor, fără durere.

Și a investit toți banii în aparatură, Eu am nervi lungi (deh, sunt înalt) și contorsionați, mereu am văzut dentiști transpirați deasupra mea în luptă cu șarpele nervos. Bogdan are un aparat prin care îți scoate nervul dintr-o singur mișcare. Adio o mie de smucituri în interiorul dintelui, cu acul. Care e privit apoi în lumină, să vezi ce a mai rămas pe el. Se măsoară nervul și se scoate dintr-o singură mișcare. Eu eram pregătit sufletește și s-a terminat totul înainte să înceapă.

Apoi m-a luat în primire Mihaela care face o muncă extrem de grea. Repară, la microscop, greșelile făcute de alții.

Țin minte și acum, vara trecută, în concediu, la un dentist în Constanța. Venisem din vama Veche mânat de o durere cruntă. S-a uitat la radiografie și a zis: dintele poate fi salvat numai de un specialist care are microscop și poate să intre la rădăcină să scoată infecția. De unde specialist cu microscop? Și m-a chinuit 2 ore pe scaun, până mi-a scos dintele care s-a rupt, pentru că avea rădăcini lungi, pentru că eu sunt lung….Mihaela este un astfel de specialist. Repară cu mâini de chirurg greșelile făcute de alții. Și îți salvează dinții. Mie mi-a salvat trei, pe care i-ar fi scos ceilalți.

Când mi-a spus că o să-mi facă un detartraj, am fluierat în gând și am zis că o să fie fix o spălare pe dinți. Așa eram eu obișnuit cu detartrajele. Mihaela mi-a zis: suporți durerea? Și eu am zâmbit superior: la detartraj? Bineînțeles! Apoi Mihaela mi-a făcut un detartraj de două ore și jumătate (da, ați citit bine, două ore și jumătate), timp în care mi-a scos tot tartrul strâns în ani de zile sub gingii lăsat acolo de toți cei care mi-au făcut detartraj cu diverse aparate, creme, perii, mulți bani. Și mi-au lăsat tartrul sub gingii. Cine îl vede? Mihaela, cu meticulozitatea, răbdarea și profesionalismul unui neurochirurg mi-a scos milimetru cu milimetru tot tartrul. ȘI nu s-a lăsat până nu a fost totul curat. Apoi s-a întâmplat un miracol: mi s-au oprit sângerările. Eu care sângeram de când mă știu, m-am trezit că nu mai sângerez deloc. Se poate? Se poate! Acum ar trebui să-i caut pe toți dentiștii care mi-au făcut detartraje de 30 de minute și să le cer banii înapoi. Tot timpul Mihaela a făcut glume, a fost destinsă, dar nu s-a lăsat până nu a terminat tot! Am plecat de la ea plin de admirație. Ceea ce a făcut ea a stabilit noi standarde pentru mine. Nu am mai văzut așa ceva. Apoi, timp de 4 zile, m-a lucrat timp de trei ore pe zi și mi-a pus absolut toată dantura la punct!  Bogdan Grozescu mi-a spus că Mihaela pune cele mai bune plombe din București. Și chiar așa e. Mi-a reconstruit un dinte, pentru care orice alt dentist mi-ar fi pus coroană. Ea l-a refăcut pas cu pas, cu răbdare, cu ciment – o operă de artă. A lucrat exact ca un soldat german: a luat la rând fiecare cazemată și a pus totul la punct. Cu profesionalism, eleganță și energie pozitivă și răbdare. A mâncat de prânz la 8 seara. Cu Bogdan. Mai întâi și-au terminat pacienții și abia apoi au mâncat. Unde mai întâlnești așa ceva?

Nu m-am simțit în viața mea atât de bine într-un loc, nu am zâmbit niciodată atât demult.  De fiecare dată când merg la clinica lui Bogdan Grozescu mă întorc cu zâmbet. Si nu neapărat pentru că mi se repară dinții din gură. Ci pentru că mi se repară dinții din suflet.

Vă mulțumesc, Mihaela și Bogdan:

 

 

 

1 Comment

  1. Pingback:Te simți prost? – Lect. univ. dr. Horea Mihai Bădău

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support