Înființăm Asociația Profesorilor din România

La inițiativa mea, am demarat înființarea Asociației Profesorilor din România, o asociație care să reprezinte și profesorii din universitar și pe cei din preuniversitar, care să militeze pentru reașezarea statului profesorului, din toate punctele de vedere, atât ca salarizare, cât și ca prestigiu social, acolo unde îi este locul: lângă cel de medic. În Franța, profesorii au chiar un stat social și financiar superior celui al medicilor. În acest fel li se recunoaște valoarea în societate.

Printre obiectivele Asociației se mai numără crearea unei Legi a Profesorului, care să-i confere un statut similar Functionarului Public (din nou, în Franța, profesorii sunt asimilați funcționarilor publici, pentru că profesia lor este una de utilitate publică, chiar strategică în societate).

Construim. 🙂

Dacă sunteți profesor și doriți să luați parte la înființarea acestei Asociații, vă așteptăm în acest grup, unde s-au înscris deja 308 persoane.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca