Menu Close

Înființăm Asociația Profesorilor din România

La inițiativa mea, am demarat înființarea Asociației Profesorilor din România, o asociație care să reprezinte și profesorii din universitar și pe cei din preuniversitar, care să militeze pentru reașezarea statului profesorului, din toate punctele de vedere, atât ca salarizare, cât și ca prestigiu social, acolo unde îi este locul: lângă cel de medic. În Franța, profesorii au chiar un stat social și financiar superior celui al medicilor. În acest fel li se recunoaște valoarea în societate.

Printre obiectivele Asociației se mai numără crearea unei Legi a Profesorului, care să-i confere un statut similar Functionarului Public (din nou, în Franța, profesorii sunt asimilați funcționarilor publici, pentru că profesia lor este una de utilitate publică, chiar strategică în societate).

Construim. 🙂

Dacă sunteți profesor și doriți să luați parte la înființarea acestei Asociații, vă așteptăm în acest grup, unde s-au înscris deja 308 persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support