Nanoparticulele există și vor fi injectate

Am scris acest articol pentru că mă deranjează faptul că chestiunea nanoparticulelor este aruncată în derizoriul conspirationist, ceea ce duce la grave delicte de manipulare a publicului, prin omisiunea informației.

Iată adevărul: nanoparticulele există. Ele nu sunt în niciun fel de vaccin. Dar vor fi administrate, intravenos, pentru a supraveghea funcționarea creierului, mai exact pentru a preveni degenerarea sa și pentru a se constitui într-o interfață om-computer. Adică aceasta va fi viitoarea interfață om-computer.

Mai exact: ”O echipa de cercetatori de la University of California, Santa Cruz au creat un nou tip de biosenzor – o “armata” sau mai bine zis un roi de nanodispozitive (NeuroSWARM3) care pot fi injectate in sange si pot trece bariera sange-creier pentru a monitoriza activitatea neuronala. Aceasta tehnologie ar putea identifica semnale timpurii ale degradarii creierului, dar ar putea sta si la baza unor interfete avansate creier-masina”. Sursa citatului.  Link la articolul original. Link la studiu. Așa cum se arată și în articol, noua tehnologie îl lasă în urma pe Elon Musk, cu Neuralink. Interesant este că aceste nanodispozitive îți vor citi și gândurile.

Mai departe: Cercetătorii de la MIT au realizat deja teste care identifică nanoparticulele din urină și, pe baza lor, identifică, în stadii timpurii, diverse tipuri de cancer. Link la sursă.

Și acum să ne uităm la noi, cum ne hăhăim ca niște idioți, când auzim că se pot injecta nanoparticule. Se pot injecta. Nu s-au injectat încă. Se vor injecta, chiar dacă tu, cel care ții cu mândrie telefonul în mână, adică implantul, nu crezi asta. Telefonul va fi de fapt un roi de nanosenzori care, în trecere, îți vor citi și gândurile, așa cum fac acum și algoritmii IA din telefon. Și, bineînțeles că informațiile din mintea ta vor ajunge la proprietarii interfeței. Așa cum ajung și acum, când rețeaua socială e interfața.

Îmi doresc un singur lucru: știu că nu putem scăpa de sunetul carului cu boi, dar îmi doresc să ne dăm seama că în curând va fi doar în minte și nu va avea ca sursă carul cu boi

 

Au bon entendeur, salut!

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca