Valul patru va fi mai greu decât valul trei

De ce? Acest virus, în loc să devină mai blând cu fiecare mutație, așa cum se întâmplă în cazul altor virusuri, devine din ce în ce mai agresiv.

În Marea Britanie are loc o nouă explozie a îmbolnăvirilor. La fel și în China. Ambele țări, cu o rată mare de vaccinare. În China s-au reintrodus restricții dure.

Și în Marea Britanie și în China, responsabilă pentru numărul mare de îmbolnăviri este noua tulpină indiană. Despre care Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România spune că va fi responsabilă de 9 din 10 cazuri în România, în august.

Nu cred că se vor deschide școlile în septembrie.

La noi s-au vaccinat cu Astra Zeneca profesorii și, conform modelului britanic, pe care l-am urmat orbește, Astra Zeneca nu protejează în fața tulpinii indiene. Chiar dacă nu va fi mare rata mortalității, cei infectați, cu simptome, vor intra în concediu de boală, deci orele se vor suspenda.

Nu s-a terminat. Se va termina în martie 2022.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca