Biden cere serviciilor secrete americane anchetarea ipotezei virusului scapat de la Wuhan

Prestigiosul ziar american, Washington Post, anunță că președintele Statelor Unite, Joe Biden, a cerut serviciilor secrete americane să ancheteze ipoteza coronavirusului scăpat de la laboratorul din Wuhan.

Până acum, aceasta ipoteză era atribuită, în România, conspiraționiștilor.

Acum, conspiraționistul numărul unu este președintele Statelor Unite.

Să vedem cum va reacționa presa din România? La scrisoarea celor 20 de oameni de știință care cereau redeschiderea aceleiași ipoteze, scrisoare publicată de ziarul Le Monde, presa din România a tăcut mâlc.

Care va fi ordinul de zi pe unitate acum? Și de unde vine, de la Est sau de la Vest?

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca