China a îmbolnăvit mapamondul

China a îmbolnăvit mapamondul

Douăzeci de oameni de știință de elită (”vingtaine de scientifiques de haut niveau”), au publicat în prestigioasa revistă științifică Science, reluată de ziarul Le Monde o scrisoare deschisă prin care cer reconsiderarea ipotezei unui accident de laborator la Wuhan. Mai exact, ei spun că virusul COVID 19 a scăpat din laborator.

Cu câteva ore înainte de publicarea scrisorii deschise a cercetătorilor, au fost date publicității o teză de doctorat și două disertații de master realizate în 2014, 2017 și 2019, în Laboratorul din Wuhan (Institutul de Virusologie), care arată că s-au făcut diverse experimente cu virusul care a declanșat pandemia, că secvențierile genetice virale publicate în ultimele luni de Laboratorul din Wuhan nu sunt reale etc.

Articolul integral din Le Monde, aici.

Sunt curios cum va relata presa română acest caz, mai exact această știre, care este informația zilei astăzi în Europa.

Și mai sunt curios, cum vor reacționa mainstream-erii, cei care cred numai în informațiile mainstream, atunci când ceea ce părea o ipoteză conspiraționistă, va deveni un adevăr universal acceptat.

Le Monde este cel mai prestigios și credibil ziar francez.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca