Vama Veche de Paști – singurul pelerinaj acceptat de autorități

Vama Veche de Paști – singurul pelerinaj acceptat de autorități

De Paști are loc cel mai mare pelerinaj din România: 40.000 de oameni. Care au plecat din toate colțurile țării spre Vama Veche, exact așa cum ar fi plecat pelerinii la Iași, la Sfânta Parascheva. Nu respectă nicio regulă de distanțare, nu poartă măști, exact cum se temeau autoritățile că se va întâmpla la Sfânta Parascheva.

Numai că atunci au luat măsuri, acum, nu. Imagini, mai jos:

https://www.facebook.com/100012607351851/videos/1230622880701279/

Pelerinajul la sfânta sticlă cu alcool care se sărută de mai multe ori mai zi, pentru a aduce starea de zbor a spiritului este permis, chiar încurajat. Cei care pupă moaștele sfinților sunt proști, cei care sărută lung sticle cu alcool ca să scape de stres, sunt inteligenți.

Dublă măsură, într-o țară în care, cică, suntem toți egali. Nu suntem.

Iar acest lung pelerinaj fără respectarea regulilor de distanțare ziua, iar noaptea cu petreceri de peste 20 de persoane fără nicio mască, tot fără nicio distanțare, ar putea readuce valul trei.

Până atunci, să ne amintim că anul trecut Slujba de Paști a fost interzisă la 300 de cazuri pe zi, în timp ce în acest an, Pelerinajul de Vama Veche a fost permis de Paști, la peste 1.000 de cazuri pe zi.

Pentru că și guvernanții se închină mai mult la Sfântul Alcool și la Sfânta Distracție, decât la Sfinți.

P.S. Eu sunt vamaiot. Dar sunt un om corect.

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca