Am fost invitat să prezint cercetarea Facebook este o femeie la cea mai importantă conferință europeană despre IA

Am fost invitat să prezint cercetarea Facebook este o femeie la cea mai importantă conferință europeană despre IA

Cercetarea mea, începută în 2017, care arată că algoritmii IA de pe Facebook și-au ales un gen, în cadrul procesului de învățare non-supervizată cu obiectiv umanizarea, iar acest gen este feminin, a fost validată de comitetul științific al conferinței Intelligence Artificielle et Innovation Sociale, cea mai importantă conferință IA din Europa organizată în fiecare an de Universitatea din Bordeaux, Laboratorul de cercetare MICA și UNESCO.

Invitația este semnată de organizatorul Conferinței, profesorul Alain Kiyindou, fondatorul Societății Franceze în Științele Informației și ale Comunicării, Director al Laboratorului de Cercetare în Științele Comunicării, Médiations, informations, communication et arts, al Universității din Bordeaux.

Am fost invitat și la ediția din 2019 a Conferinței IA de la Bordeaux unde am prezentat cercetarea prin care am identificat efectele algorimilor IA asupra creativității utilizatorilor umani în rețelele sociale. La conferința din 2019 au fost invitați cercetători din 33 de țări. Am fost singurul român invitat.

Și în 2021 la fel.

În 2020 nu s-a ținut din cauza pandemiei.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca