Menu Close

Am fost invitat să prezint cercetarea Facebook este o femeie la cea mai importantă conferință europeană despre IA

Cercetarea mea, începută în 2017, care arată că algoritmii IA de pe Facebook și-au ales un gen, în cadrul procesului de învățare non-supervizată cu obiectiv umanizarea, iar acest gen este feminin, a fost validată de comitetul științific al conferinței Intelligence Artificielle et Innovation Sociale, cea mai importantă conferință IA din Europa organizată în fiecare an de Universitatea din Bordeaux, Laboratorul de cercetare MICA și UNESCO.

Invitația este semnată de organizatorul Conferinței, profesorul Alain Kiyindou, fondatorul Societății Franceze în Științele Informației și ale Comunicării, Director al Laboratorului de Cercetare în Științele Comunicării, Médiations, informations, communication et arts, al Universității din Bordeaux.

Am fost invitat și la ediția din 2019 a Conferinței IA de la Bordeaux unde am prezentat cercetarea prin care am identificat efectele algorimilor IA asupra creativității utilizatorilor umani în rețelele sociale. La conferința din 2019 au fost invitați cercetători din 33 de țări. Am fost singurul român invitat.

Și în 2021 la fel.

În 2020 nu s-a ținut din cauza pandemiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support