Putin are enorm de mulți susținători tineri români pe TikTok

Putin are enorm de mulți susținători tineri români pe TikTok

După ce am postat acest video pe TikTok în care am spus că Putin va pica în 2021, am fost asaltat de un val de trolli ruși. M-au raportat, TikTok mi-a șters video-ul și mi-a blocat contul trei zile. Am făcut contestație la TikTok, mi-a fost admisă, video-ul meu a fost restaurat și republicat.

Dacă un video este restaurat și republicat, nu mai poate fi raportat și șters.

Asta a umplut de furie trollii ruși. Dacă în prima fază, mă copleșiseră cu insulte, acum, în a doua fază, au revenit cu amenințări. Mai multe conturi false au comentat pe contul meu la video, cu același mesaj: ”tu când pleci?/ai grijă să nu pleci tu”.

S-a depus mult efort, s-au creat multe conturi false. Contul de mai jos a fost creat special ca să se posteze mesajul ”tu când pleci?”: sunt sigura persoană pe care o urmărește și nu are niciun urmăritor

Mai jos, mesajul postat de el:

Același mesaj (identic) a fost postat și de acest cont:

Și de acest cont (tot identic):

Și de acest cont:

Și de acest cont:

Și de multe, multe altele (un cont fals creat special se numește imwatchingyou). Se vede că este un mesaj primit ca misiune de trolli.

Nu asta mi se pare îngrijorător. Trollii fac și ei ce pot.

Îngrijorător mi se pare, și nu se vorbește absolut nimic despre asta în România, că pe TikTok s-a format o masă critică de tineri (18-30) care sunt fani înfocați ai lui TikTok. Tineri români care cred în Putin trup și suflet. Îl cred salvatorul creștinismului, al familiei, dar și patriotul și salvatorul rușilor și al democrației în lume (!!!!??)

Am vorbit cu ei trei ore în această noapte, într-un live pe contul meu de TikTok, am vorbit cu sute de persoane și prima reacție a fost că nu-mi venea să cred că vorbesc cu tineri români, din România. Cum să fie atât de mulți tineri români, din România, fanaticii lui Putin?

Cu mesaje occidentale, cu dorința de rupere din UE, cu ideea, repetată obsesiv, că UE se va destrăma etc…

Discutând cu ei, am înțeles: pe TikTok există o propagandă incredibil de puternică pro-Putin și anti-UE. Sunt o mulțime de conturi, extrem de puternice și de active, care difuzează la foc continuu mesaje anti-occidentale și pro-Putin. Efect, pe TikTok s-a născut un cancer extrem de periculos despre care nu știe nimeni, așa cum nu a știut nimeni multă vreme ce face Cumpănașu pe TikTok.

Îmi fac datoria să anunț: pe TikTok-ul românesc și subliniez românesc (atenție, TikTok a depășit Instagram în România) există o propagandă anti-occidentală și pro-Putin extrem de eficientă. Care a dat naștere unor fanatici mult mai agresivi, deci mai periculoși, chiar decât trollii ruși.

Au bon entendeur, salut.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca