Macron anunță: toată Franța intră în lockdown

Macron anunță: toată Franța intră în lockdown

În seara asta, la ora 20, Macron a anunțat la televiziunea națională că toată Franța intră în lockdown până pe 15 mai (școlile, grădinițele și creșele se închid până pe 3 mai – din 3 mai se vor redeschide, cu excepția liceelor, care vor continua online). Deplasarea va fi permisă numai 10 km în jurul casei, iar după ora 19 interzisă cu desăvârșire.

După ce mai întâi, au închis magazinele la ora 18, exact cum facem noi acum, valul de îmbolnăviri a crescut și de mâine toată Franța intră în lockdown.

Ca să știți.

Pentru că noi, exact așa cum a spus Arafat, atunci când am luat măsura închiderii magazinelor la ora 18, am copiat modelul francez.

Deci știți ce urmează. Copiem măsuri care au dus la lockdown.

Lockdown plăcut!

P.S. Cei care ies în stradă împotriva unor măsuri care au dus la lockdown în alte țări sunt niște proști. Noi suntem deșteptii, cei care stam în casă și mergem ca oile la lockdown.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca