Încep să cred și eu că se măsluiesc cifrele

Încep să cred și eu că se măsluiesc cifrele

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a zis, cu ceva vreme în urmă, că numărul de îmbolnăviri a fost ajustat, cu tot felul de metode, în toamnă, înaintea alegerilor.

Adică a fost măsluit.

Informație peste care noi am trecut destul de repede. Nici nu și-au zornăit epoleții ofițerii din presă, că au primit ordin să mănânce ciorba la popotă.

Deci a trecut și am uitat.

Acum sunt aproximativ 6.000 de câteva zile. Eu cred că suntem la 6.000 de câteva zile, nu pentru că nu mai crește numărul de îmbolnăviri, ci pentru că au ieșit oamenii în stradă, iar celor de la conducere le e teamă să arate cifrele reale, pentru că ar trebui să introducă noi restricții și asta ar duce la revoluție. Deci, le ajustează cum au făcut și înainte de alegeri, să se liniștească lumea, să se retragă în case și apoi o să aflăm cum stă, de fapt, situația.

Cert este că dacă nu s-au închis încă magazinele în timpul săptămânii la ora 18, este datorită celor care protestează în toată țara.

Datorită lor.

Update: citeste si acest articol scris pe 10 aprilie

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca