Ultimul articol despre coronavirus. Lockdown plăcut!

S-a luat o măsură greșită: închiderea magazinelor la ora 18.

Lumea a ieșit la protest.

Protestul a fost acaparat de un partid politic: AUR.

O parte a presei și a influențatorilor au pus etichete pe manifestanți: auriști, pesediști, oameni de proastă calitate. Prim-plan pe Floricica Dansatoarea.

Că la noi așa merge, cu etichete. Pentru cei care nu mai știu ce se întâmplă cu adevărat pe lumea asta, pentru că stau prea mult pe Instagram și TikTok. Și când scot capul de acolo, vor stereotipuri, vor etichete: BUN-RĂU. Au ieșit oamenii în stradă, sunt BUNI sau sunt RĂI? Sunt RĂI zice influențatorul din bulă.

Ok, sunt răi, la revedere, mă retrag pe Instagram.

Cred și nu cercetez.

Deși cei care ne conduc sunt oameni, nu altceva. Nu au întotdeauna dreptate, greșesc des.

Toată lumea a înghițit că măsura închiderii la ora 18 s-a luat și în Franța și în Germania. Nimeni nu a verificat ce s-a întâmplat în Franța și în Germania după ce s-a luat această măsură. A crescut numărul de îmbolnăviri și s-a ajuns la lockdown. Din ce în ce mai dur. Mâine, Macron va anunța un lockdown și mai dur. Și Merkel a zis că trebuie un lockdown mai dur.

Noi mergem în urma lor. Pentru că le copiem greșelile. Ieri am văzut autoritățile că întrebau public: există alte soluții? Deci de aceea copiază măsurile greșite luate de alții, pentru că nu au habar ce să facă. Eu am scris despre soluții pe blog.

Arafat, autorul monumentalei imbecilități cu măsurarea temperaturii la intrarea în instituții, este expertul suprem.

Mi se pare că ne uităm la un film de comedie.

Ne vom uita mult la filme de comedie în casă.

Nu poți să oprești turma care vrea să meargă în prăpastie.

Lockdown plăcut.

Ah și în Franța se protestează zilnic. Acolo protestează artiștii (inclusiv la Paris, unde o doctoriță citată cu larghețe azi de Hotnews spunea ca nu protesteaza nimeni – clipul de mai jos e din Gara de Nord – Gara de Nord e in Paris). Pentru că acolo, oamenii încă mai citesc. Librăriile sunt considerate magazine cu bunuri de primă necesitate și au rămas deschise. La noi, de primă necesitate sunt Mall-urile.

Au bon entendeur, salut!

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca