Măsura închiderii magazinelor la ora 18 ne duce la lockdown

Măsura închiderii magazinelor la ora 18 ne duce la lockdown

S-a aplicat și în Franța, cum bine a zis Arafat. Ceea ce nu a mai zis Arafat, mizând pe faptul că suntem neinformați, este că în Franța după ce s-a luat măsura închiderii magazinelor la ora 18 și a oamenilor în case la ora 18, a crescut numărul de îmbolnăviri. Și s-a intrat în lockdown. Citiți aici. Aƶi medicii francezi au anunțat că în curând vor fi nevoiți să trieze persoanele care vor fi tratate și cele care vor fi lăsate să moară.

Deci guvernanții noștri adoptă măsuri care au dus la creșterea numărului de îmbolnăviri în alte țări.

Este mai simplu să scoți toată poliția pe stradă, să-i aduci pe polițiști la muncă să facă ore suplimentare, să falimentezi micile magazine, să închizi oamenii în casă și să-i traumatizezi psihic, decât să suplimentezi numărul de paturi la ATI, ceea ce înseamnă și suplimentare cu personal.

Este atât de greu să faci rost de locuri la ATI, încât este mai ușor să scoți mii de polițiști pe stradă, să închizi sute de mii de magazine, să închizi în casă milioane de oameni.

Ciudat, nu?

Pentru că ce e val, ca valul trece. Valul trei va trece oricum, aceasta e evoluția naturală a virusului, urcă și coboară în valuri. Orice ai face va crește valul. Și dacă deschizi magazinele la 00.00 și le închizi la 00.15, tot va crește valul. Pentru că oamenii tot se întâlnesc, nu ai cum să oprești asta. Nu suntem China, să pui lacăt pe fiecare apartament.

Deci cu restricții sau fără restricții, va trece. La Cluj, în valul doi, nu s-a intrat în lockdown, că nu a vrut Boc, deși era incidența peste 9, la Constanța s-a intrat în lockdown, la incidență tot peste 9, ca la Cluj. La Cluj a scăzut mai repede numărul de îmbolnăviri fără lockdown, decât la Constanța, cu lockdown. La București s-au luat măsuri restrictive light, că erau alegeri și așa am trecut peste valul 2. Acum, s-au deschis școlile, s-au alimentat zdravăn rezervoarele de virusuri și acum, tot zdravăn, se închid magazinele și suntem închiși în case.

Suntem guvernați de idioți și o spun apăsat.

Înțeleg că ei copiază măsuri din alte țări. Dar să copiezi măsuri care au dus la creșterea numărului de îmbolnăviri în alte țări, înseamnă să fii idiot. Franța a închis magazinele și oamenii în casă de la ora 18. După această măsură numărul de îmbolnăviri a început să crească abrupt, pentru că s-au produs aglomerații în magazine, mijloace de transport…Acum medici francezi triază cine trăiește și cine nu.

Cu măsuri restrictive light treci peste val, nu cu măsuri restrictive dure. Nu cu măsuri de relaxare inconștiente, cum a fost deschiderea școlilor și apoi cu măsuri restrictive dure.

Faptul că avem conducători incompetenți spune multe despre noi. Suntem la fel de idioți ca ei, pentru că îi acceptăm.

Încep să cred că Șoșoacă și alții ca ea, sunt nebunii care pot da jos incompetenții.

Și, poate uneori, mai ales în dictatura prostiei, e nevoie de nebuni. Ca să se schimbe ceva în bine.

 

 

 

 

 

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca