Am o singură întrebare:

Am o singură întrebare:

De ce în toamnă, România a trecut peste valul doi fără să intre în lockdown, ca alte țări europene?

Eram la 10.000 de cazuri pe zi.

Și au scăzut.

Pentru că valul virusului scade natural, așa e evoluția lui, crește-crește-crește și apoi scade.

Întrebarea mea este: de ce în toamnă am trecut peste valul doi fără restricții dure și lockdown iar acum se iau restricții dure și urmează lockdown?

Și mai am o întrebare: de ce Clujul care a avut atunci incidență peste 9 a trecut peste val fără lockdown (nu a intrat în lockdown, iar numărul de îmbolnăviri a scăzut), iar Constanta, care avea aceeasi incidență, a intrat în lockdown și respectivul lockdown s-a prelungit multe săptămâni? La Cluj, care nu a intrat în lockdown a scăzut mai repede numărul de îmbolnăviri decât la Constanța, care a intrat în lockdown.

Aștept răspunsuri.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca