Despre Societatea Digitală

Despre Societatea Digitală

Societatea Digitală va aduce o schimbare importantă, pierdută în societatea de acum: selecția pe baza inteligenței

În Societatea Digitală vei fi inteligent sau vei avea Asistent Inteligent.

Cu cât va fi mai inteligent Asistentul tău, cu atât vei arăta că ești mai prost, tu. Cu cât va fi mai scump și mai inteligent telefonul tău, cu atât vei fi mai prost.

Pentru că IA, ca și acum, va fi o cârjă.

Oamenii inteligenți se vor descurca singuri, cei proști, cu asistent.

Acesta va fi un criteriu și la angajare: de ce să plătești un om care are nevoie de asistent, când poți să cumperi, direct, asistentul?

Acum accesul în virtual, adică în rețelele sociale, nu verifică, în niciun moment, inteligența.

Dar rețelele sociale nu sunt Societatea Digitală. Sunt sanatoriul, locul unde se odihnesc și visează cu ochii deschiși țintele Societății Digitale. Este locul de concediu al celor pe care îi va viza Societatea Digitală.

Adevăratul loc unde se construiește Societatea Digitală este cel din care oamenii fug: realitatea. În realitate se construiește, exact ca pe un șantier, o lume nouă, despre cei care trag oxigen prin mască habar nu au, o lume pentru ca nu sunt pregătiți, o lume în care vor fi resurse.

De astăzi, voi scrie pe blog doar despre acest subiect.

Pentru că oamenii au nevoie de o mână de ajutor.

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca