Ce se va întâmpla în următoarele două luni

Vom intra în lockdown. Am spus si scris, încă de pe 25 ianuarie că dacă se deschid școlile, se va oferi un teren de explozie pentru tulpina britanică și vom intra în lockdown. Acum se întâmplă. Ministrul Învățământului, un aparatchik incompetent ne-a aruncat în prăpastie. Și continuă să ne înfunde și mai mult acolo pentru că nu închide școlile, deși numărul de infectări crește alarmant în rândul elevilor. Ar trebui să fie dat afară urgent, dar nouă ne plac cei care ne subminează din interior. Trăim cu hernia.

Ce se va întâmpla în continuare?

Cu un premier prea tânăr și prea ambițios, care nici acum nu a înțeles cum se răspândește tulpina britanică, am scris aici, cu un ministru al Învățământului ambițios, dar incompetent și un ministru al Sănătății care ne-ar închide în case, numai ca să aibă cât mai puțină treabă la birou, pentru că e incompetent și el, deci ne-ar închide în case de frică, ca să aibă el liniște, să nu-l depășească situația – exact cum face și Fritz la Timișoara, deci cu aceste premise în cârcă, viitorul în următoarele două luni va arăta așa:

  • vom sta în lockdown două luni. Nu 14 zile, nu o lună. Infectările nu vor scădea după ce vom intra în lockdown. Ce vedem noi acum sunt oamenii care s-au infectat acum două săptămâni și, de fapt, vedem explozia virusului de acum o lună. Acum el este o supernovă. Și va străluci la modul negativ încă o lună. Apoi va începe să coboare. Cei doi fricoși și aparatchikul vor fi depășiți, din nou de situație și terminați de spaimă. Nu ne vor mai scoate din lockdown până pe 15 mai. Singurii dornici de libertate vor fi Cîțu și Șoșoaca, unul pentru că se prăbușește economia, cealalaltă pentru că e nebună. Sper că nu se vor îmbolnăvi niciunul, dar Cîțu se va frânge. El trăiește numai sub stindardul imensei lui victorii economice. Când acest stindard se va prăbuși, se va prăbuși și el. Strivit de propriul discurs, victorios, dar ireal. Citiți aici ce scriam despre raportările la hectar.
  • nu comentez dacă oamenii vor rezista sau nu psihic. Eu cred că vor rezista. Sunt căliți de comunism. Deși suntem campioni în Europa la boli psihice netratate și asta ar putea fi o vulnerabilitate. Pe fondul strigătelor lui Șoșoacă și a lipsei de terapie, s-ar putea ajunge la momente de explozie socială. Sper că nu.
  • nu comentez nici ce se va întâmpla economic, după ce România s-a împrumutat, s-a împrumutat, s-a împrumutat și nu a făcut întotdeauna ce trebuie cu banii împrumutați. Las specialiștii să se pronunțe.

 

Vreau să vă dau două vești bune. Deși guvernanții au mințit când au spus că vaccinul va învinge virusul (au mințit pentru un scop nobil, ca să vină lumea la vaccinare – deși realitatea este că virusul se mișcă mai rapid decât vaccinul și ca mutații și ca viteză de răspândire), va veni finalul. Și finalul va veni tot ca urmare a comportamentului virusului, așa cum era normal. Am scris în cel puțin 4 articole că salvarea ar veni în momentul în care virusul ar redeveni blând și am scris blând între ghilimele, cum era în 2019, când nici nu se știa că există. Și iată că se pare că redevine blând. A apărut tulpina belgiană, care este rezultatul unei noi mutații, diferite de cele de până acum, adică nu mai este la nivelul proteinei spike și despre care se crede, din primele cercetări, că nu este mai contagioasă, nu este mai letală, nu este mai, nu este mai…

Se face blând.

Deci după ce trec peste noi, tulpinile britanice, sud-africane, braziliene, new-yorkeze și bretonă, încep să vină tulpini mai blânde.

Bineînțeles că am vrea să nu vină toate tulpinile peste noi, dar românii se tot plimbă. Deci putem conta pe ei (în Marea Britanie este 5.000 de lire amendă dacă pleci din țară în vacanță, tocmai ca să nu aducă noi tulpini).

Eu cred că după tulpinile britanică și sud-africană, se va termina. Acum e britanică. Începe și sud-africană, la începutul verii scăpăm de anglofoni. Apoi pauză, apoi, din toamnă, tulpină mai blândă, că nu mai leșinăm când tușește cineva la 500 de metri.

Apoi, gata, în martie 2022, jos măștile, sus zâmbetele.

Ca să răzbiți până atunci? Consumați realitate, nu droguri de la incompetenți, nu droguri de la nebuni. Au efect pe moment, dar apoi realitatea izbește și mai dur.

P.S. carantina nu va mai fi asa de dură ca acum un an. Va fi suplă. Nici voi nu veți mai lua tone de făină și conserve. Evoluăm.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca