Apăsarea prea bruscă pe pedala carantinării locale poate duce la dezmembrarea României

Apăsarea prea bruscă pe pedala carantinării locale poate duce la dezmembrarea României

Arafat a apăsat prea brutal pedala carantinării Timișoarei peste capul autorităților locale.

Sigur, contextul e clar: manifestații la București, teama că se pierde autoritatea și nu se mai poate instaura carantină în alte orașe…

Ghețus.

Pe ghețus nu apeși brusc brusc pedala de frână.

Decât dacă ești inconștient sau nu știi să conduci. Dacă nu știi să conduci, de ce conduci DSU?

Unde duce apăsarea bruscă pe pedala carantinării locale? La nemulțumiri locale. Care, pe fondul epuizării nervoase din timpul celui de-al treilea val, a nemulțumirilor populare care clocotesc în rețelele sociale, poate duce la consecințe mai grave, pentru România, decât orice pandemie de coronavirus.

Mă întreb pur și simplu, dacă Arafat a trecut peste decizia autorităților locale și a închis din nou Timișoara pentru că e prost sau pentru e умная? (am tradus cu Google Translate)

Update: Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că această măsură (închiderea Timișoarei de Arafat) este singurul lucru responsabil care poate fi făcut. Vrea sa bage si Bucurestiul in carantina.

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca