Noul lockdown din Franța este mult mai suplu decât precedentele

Noul lockdown din Franța este mult mai suplu decât precedentele

Jean Castex, premierul francez, a spus că lockdown-ul care va începe de astăzi în Île-de-France și încă 14 departamente va fi mult mai suplu decât precedentul. “Frânăm virusul fără să ne închidem în case” – este deviza anunțată de premierul francez.

Toată lumea are voie să iasă la 10 kilometri distanță, pentru a se plimba, fără limită de timp, cu condiția să aibă o declarație pe propria răspundere.

Sunt interzise, în schimb, călătoriile dintr-o regiune într-alta.

Magazinele și raioanele hypermarketurilor care nu vând produse de primă necesitate se vor închide.

Librăriile vor rămâne deschise, pentru că se consideră că vând produse de primă necesitate.

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca