Avem nevoie de libertate

Avem nevoie de libertate

Dacă Agenția Europeană a Medicamentului ia o decizie anti-Astra Zeneca, înseamnă că avem nevoie de libertate.

Înseamnă că nu mai există două tabere: cei care dețin adevărul absolut și cei care spun minciuna absolută. Uneori unii au dreptate, iar alteori, ceilalți.

Iar procesul decizional trebuie să fie participativ, pentru că se pare că cei care dețin adevărul absolut fac mari greșeli.

Avem nevoie de libertate, înseamnă este nevoie de mai multe minți, este nevoie de mai multe opinii, este nevoie de mai multe inteligență, exprimate în spațiul public.

O singură minte, un singur adevăr, politica autoritaristă nu ne pot salva.

Sunt depășite.

Avem nevoie de libertate.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca