Câteva consecințe al coronavirusului

Scade populația globului. Se nasc mai puțini copii (oamenilor le e frică și așteaptă vremuri mai bune), mor mai mulți oameni decât mureau înainte. Asta nu se observă încă. Pentru că suntem cam la mijlocul pandemiei. Urmează.

Oamenii devin animale. Regresează. Încep să semene cu animalele de companie, raționează din ce în ce mai puțin sub presinea fricii. Se bestializează. Devin fie animale de companie, dacă includem în categorie și oaia, fie fiare.

Se naște pandemia de boli psihice, care spre deosebire de coronavirus, nu se tratează, pentru că oamenii nu dau atenție, deci nu există. Nici vaccin. Va dura mai mult decât coronavirusul, cu consecințe mai grave.

Va apărea ceva nou. De sub frunzele uscate ies ghiocei. Pentru a afla ce va apărea nou, citiți-mi blogul din scoarță în scoarță. Am scris din aprilie 2020 🙂 Și, ce este adevărat, este greu accesibil. 🙂

Vom trece la simbioză. Om-dispozitiv dar și inter-specii. Boala a venit de la o altă specie, salvarea va veni de la o altă specie. Omul va trece la simbioză, pe acest pământ, unde a trăit mult timp singur. Acum îi curge coronavirus în vene. A fost o alegere proastă. Dar va veni și alegerea bună. Anti-alegere proastă.

Mai spun și eu, deși deja știți deja, coronavirusului va grăbi plecarea de acasă. Unde casa înseamnă Pământ și unde noi locuim de multișor, ca un bărbat de 30 de ani care nu vrea să plece din casa părintească. În 2027 va fi pe orbită primul hotel spațial. Spațios.

Așa cum am scris de multe ori, va veni Mașina. Buhuhu. Uită-te la telefon. El e Mașina. A venit deja. Îl folosești mai mult decât ai nevoie. Fiecare folosire îi dă putere, deci se dezvoltă. Îi dai enom de multă putere, deci se va dezvolta enorm de mult 🙂

Vor apărea Eroii. Eroii sunt artiștii. Cei care nu trăiesc calculat. Ei vor scăpa de sub presiunea matematică a lumii post-covid. În care vom trăi trasat. Trasabilitatea, un cuvânt de retinut. De unde pleci, unde te duci. Tot traseul se știe și poate fi reconstituit. Acum se folosește pentru produsele alimentare. NU în România, că noi mâncăm ce pică în gură. Apropo, ai văzut aplicația COVID? 🙂 Ei, Eroii, ne vor salva. Știți cine sunt eroii? Cei care visează, râd fără motiv, par caraghioși și sunt de neînțeles. Să fii neînțeles va fi o oază și în oază se vor dezvolta ei.

Vreți să vă mai spun?

De ce? Nu ați învățat nimic din primul val. Stăteați în casă și vă jurați în gând că veți prețui mai mult oamenii, fiecare picătură de soare când veți ieși din casă…Ați ieșit din casă și ați uitat tot.

Veți intra din nou în casă. Așa cum scriam în aprilie 2020, lecțiile neînțelese se repetă. E un principiu simplu în pedagogie: repetare pentru învățare.

Știi de ce, om drag?

Știi de ce se întâmplă toate acestea? Pentru că tu, om drag, crezi că tu, omul, ești singur în univers.

Multe decurg de aici.

Au bon entendeur, salut 🙂

 

P.S. Reciteste acest articol, mai tarziu, peste cateva zile, apoi din nou, peste ceva timp… Nu o singura lectura

 

 

 

 

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca