Danemarca, Islanda, Bulgaria, țări teroriste

Danemarca, Islanda, Bulgaria, țări teroriste

Danemarca și Islanda au anunțat ieri că opresc vaccinarea cu toate loturile de Astra Zeneca. Bulgaria a anunțat azi că oprește vaccinarea cu Astra Zeneca.

Domnule Cîțu, înțelegem că vreți să meargă puternic înainte vaccinarea, ca să meargă economia și să nu intrăm în lockdown. Este un scop nobil.

Atenție, însă. Nu este bine să vă întoarceți, mai ales în aceste moment, împotriva poporului.

Cei care subminează statul există, într-adevăr, dar sunt printre oamenii dvs din guvern. Cei mai mulți nici măcar nu au intenții rele, ci pur și simplu au fost atinși de frica care începe să producă traume după un an. Și dau sfaturi sau iau decizii greșite. Lor le trebuie un concediu și o vizită la psihiatru.

Da, există trolli care duc campanii de dezinformare în rețelele sociale împotriva statului român.

Da, există mulți oameni cu afecțiuni psihice netratate care duc campanii de dezinformare împotriva statului român, pentru că pur și simplu suferă de afecțiuni psihice netratate, iar pandemia pe termen lung i-a dus la manifestări acute (și aici mă refer la cei anti-mască și anti-vaccin, nu la cei care au temeri, poate îndreptățite, legate de Astra Zeneca).

Domnule Cîțu, în această perioadă nu trebuie să vă luptați cu poporul. Public. La modul general. Pentru prima categorie, ar trebui să folosiți profesioniști care să acționeze punctual, iar pentru a doua categorie, ar trebui să manifestați grijă. Strategia ar trebui să fie de grijă, spre vindecare, nu de autoritarism, cu tente agresive. Autoritarismul nu va face decât să agraveze manifestările celor care se manifestă agresiv, de frică. Nu injectați din nou frică. Rezultatul va fi mai multă agresivitate.

Și, fără să vă dați seama, dumneavoastră începeți să subminați statul. Intrați în jocul dorit de cei din prima categorie.

Iar lupii stau la pândă. Vreți să-i vedeți? Laszlo Tokes a anuntat azi, apăsat, că ungurii au dreptul la autodeterminare.

Nu începeți să vă luptați cu oamenii. Când doi se ceartă, al treilea câștigă. Și, de fapt, asta a urmărit al treilea.

Aveți grijă de oameni. Ajutați-i. Sfătuiți-i. NU e un capăt de lume că se suspendă vaccinarea de la un producător. Danemarca a făcut-o pentru că are grijă de oameni. A făcut-o și Bulgaria. Nu e o catastrofă. Din contră, sporește încrederea în autorități, deci și în acțiunile lor, deci și în campania de vaccinare.

Eu nu spun să suspendați campania de vaccinare cu Astra. Eu spun să acționați cu calm, fără agresivitate, cu gândul la faptul că oamenii, după trauma de un an, au nevoie de gând bun, de grijă, chiar de mângâiere din partea autorităților, care sunt totul în această perioadă și mamă și tată și medic și speranță. Nu au nevoie de o nouă frică.

Ca să mergeți mai departe împreună.

Românii sunt poporul dvs. Nu sunt teroriști.

P.S. Știu că sunteți tânăr și ambițios. Dar dacă turați prea tare mașina, la drum lung, se poate dezmembra. Lupta cu COVID va fi până în martie 2022, nu până la vară cum spun greșit unii

 

 

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca