Danemarca suspendă vaccinarea cu Astra Zeneca

Danemarca suspendă vaccinarea cu Astra Zeneca

Ziarul Le Figaro scrie că Danemarca a suspendat vaccinarea cu Astra Zeneca « ca urmare a raportării unor cazuri grave  de tromboze la persoane care au fost vaccinate cu vaccinul Astra Zeneca », conform anunțului făcut de autoritatea sanitară suedeză. Una dintre persoane a murit.

Austria anunțase luni suspendarea unui lot de vaccinuri produs de laboratorul anglo-suedez, după decesul une infirmière de 49 de ani datorat unor « grave probleme de coagulare a sângelui ». Alte patru țări europene, Estonia, Lithuania, Letonia și Luxemburg au suspendat vaccinarea cu doze care proveneau din acel lot de 1 million de vaccinuri livrat si în alte 17 țări europene. România este printre cele 17 țări care au primit acel lot de la Astra Zeneca? 

Danemarca si Islanda au suspendat vaccinarea cu Astra Zeneca pentru toate loturile de vaccin.

 

Sursa

 

Update 1: Și ziarul italian La Repubblica a dat știrea.

Update 2: si Italia a suspendat vaccinarea cu Astra Zeneca

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca