Ce nu înțelege lumea în cazul Voiculescu

Ce nu înțelege lumea în cazul Voiculescu

Da, este excelent că există transparență. Da, este excelent că așa mai aflăm și noi, oamenii de rând, lucruri ilegale, cum ar fi că se vaccinează zdravăn peste rând (mă întreb cine o să răspundă).

Întrebarea este dacă această deschidere spre transparență nu poate fi un pas sau un pretext pentru o scurgere ulterioară de date. Pentru că aplaudăm acum, mai târziu se pot face publice și alte date? Care, în pandemie, țin de siguranța națională? Asta servește unor țări prietene, ori neprietene?

Oricum, discuția care s-a născut acum servește unor țări neprietene, pentru că pune sub semnul întrebării funcționarea unor instituții importante ale statului, adică le vulnerabilizează.

Și, desigur, nu ne gândim că un agent al unei puteri neprietene ar putea fi în Guvern.

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca