Iohannis este pe dinafară

Iohannis este pe dinafară

El, ca și Cîțu, crede că tulpina britanică poate fi oprită prin purtarea măștii. El nu știe că în Marea Britanie, locul de unde a pornit tulpina, oamenii stau în case două luni și vor mai sta două luni. El crede că oamenii sunt de vină, că explodează această tulpină pentru ca, probabil, țin masca pe bărbie:

”Dragii mei, haideți să nu irosim ceea ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare, campania de vaccinare care merge foarte bine. Iată că deja până acum s-au vaccinat peste 1 milion de români, iar numărul de doze administrate crește de la o zi la alta. Numărul de centre de vaccinare crește de la o săptămână la alta. Astfel încât până în vară să avem un nivel foarte bun de vaccinare a populației. Dar până atunci trebuie să avem grijă, să nu ne înecăm la mal!”

Dragul meu, ca să-i întorc apelativul, acolo la Cotroceni, unde nu ai niciun specialist care să-ți spună ce se întâmplă, tulpina britanică este de 70% mai contagioasă, pentru că este modul prin care virusul, ca să supraviețuiască, a găsit modalități de a trece peste gesturile noastre barieră, cum sunt masca și distanțarea socială.

Chiar dacă purtăm măști și păstrăm distanța, această nouă tulpină tot va exploda.

A fost o prostie cât tine de mare că ai deschis școlile, pentru că asta a ajutat tulpina să explodeze.

Nu e vina noastră, e vina voastră, proștilor.

Nu noi ne înecăm la mal, ci voi ne băgați cu capul sub apă, adică sub val, pentru că nu înțelegeți ce se întâmplă.

Deși aveți toate mijloacele, ca să fiți cei mai bine informați, aveți toate mijloacele ca să aveți cei mai buni specialiști.

Cu toate acestea, habar nu aveți.

Voi ne înecați la mal. Voi sunteți piatra care ne duce la fund. Dacă nu s-ar fi deschis școlile, am fi avut o șansă să trecem mai ușor peste acest val, așa cum am trecut peste alte momente, când alte țări au intrat în lockdown.

Dar voi aveți incompetenți în guvern. Ministrul Învățământului spune că Educația nu îmbolnăvește. Și l-am citat.

Voi ne scufundați.

Aștept să spuneți: ne cerem scuze, v-am scufundat. Nu, nu din cauza voastră ne scufundăm, ci din vina noastră.

Deși poate aveți dreptate. Că noi v-am pus la cârma. Da, poate aveți dreptate, din cauza noastră ne scufundăm.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca