Vor veni și valul trei și valul patru. Care e problema?

Vor veni și valul trei și valul patru. Care e problema?

Problema sunt cei care ne guvernează. Sunt depășiți de situație.

Ministrul Învățământului a deschis școlile exact înainte de venirea tulpinii britanice și a valului trei, deci practic a ajutat tulpina să explodeze. Și acum vom fi iar închiși toți în case. De ce? Pentru că sunt ei proști și incompetenți.

Nu numai la noi. Marea Britanie e campioană. Trece de la o extremă la alta: după ce și-a ținut cetățenii închiși în case cu lunile, renunță la absolut toate restricțiile pe 21 iunie. Se bazează pe faptul că îmbolnăvirile au scăzut mult de tot, ceea ce este absolut normal, pentru că oamenii stau în casă de enorm de mult timp și pentru că se vaccinează intens. Nu se ia în considerare faptul că virusul este într-o competiție cu noi, mai exact că, pe măsură ce noi vaccinăm, el face mutații.

Și România a anunțat triumfătoare cifre mari la vaccinare, că suntem pe locul 4 în Europa etc, iar oamenii nu mai înțeleg acum de ce vor fi închiși din nou în case, dacă decurge așa de bine vaccinarea.

Pentru că virusul nu va pleca. Nu va pleca precum virusul gripei spaniole, după al treilea val. Virusul gripei spaniole a dispărut din două motive: pentru că lumea s-a imunizat și pentru că a intrat în alte virusuri ale gripei care circulau în acea perioadă și a devenit mai blând. A devenit o gripă.

Nu există alte tipuri de coronavirus care să fie la fel de răspândite ca actualul tip și cu care actualul tip să se cupleze. Ca un tip cu o tipă. Iar copilul să fie blând. El se cuplează singur și se cuplează îngrijorător de eficient ca să ocolească vaccinurile.

Nu va reuși până la urmă. Da, vaccinurile nu sunt eficiente în fața noilor mutații, cu excepții (Johnson&Johnson răspunde în fața tulpinii sud-africane, iar Pfizer testează masiv în Tirol pe aceeași tulpină), dar formele de îmbolnăvire ale celor vaccinați vor fi mai ușoare, chiar cu noi tulpini, ceea ce, încet-încet și repede repede, cu noi boostere, va face omul să depășească virusul. Va începe să scadă agresivitatea, va începe să scadă numărul de mutații. Coronavirusul va rămâne cu oamenii pentru totdeauna. Dar din martie 2022 nu ne va mai fi frică de el și viața va reveni la normal.

În martie 2022 va reveni viața la normal.

Până atunci, e nevoie de navigatori buni la cârmă, care să ducă corabia printre valurile coronavirusului, cu cât mai puține victime.

Nu avem așa ceva.

Adică avem așa ceva, dar nu ei sunt factorii de decizie.

Ca întotdeauna, ascensiunea incompetenței în politică ne costă scump.

Nu știu voi, dar eu am început să mă satur să fiu închis în casă pentru prostia altora.

.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca