Bravo, bine că s-au deschis școlile!

Bravo, bine că s-au deschis școlile!

Bravo, bine că s-au deschis școlile! A crescut numărul de îmbolnăviri și s-au închis la loc după o lună.

Pentru luna de vacanță pe care și-o doreau mamele ce nu-și mai suportau copiii acasă, s-au închis restaurantele, ora de impunere a restricțiilor va fi 22, în loc de 23, și va mai rău decât înainte, chiar și pentru ele, pentru că copiii le-au fost dați înapoi în brațe și în curând nu vor mai ieși deloc din case cu ei, pentru că  vom fi toți închiși în case.

Întrebarea mea este: cei de la Ministerul Învățământului erau atât de proști încât nu știau că vine noua tulpină britanică, că vaccinarea nu ne apără încă de al treilea val, iar deschiderea școlilor va fi faptul declanșator?

Sunt atât de proști că nu și-au dat seama de asta? Am scris și eu pe blog, deci era o informație publică, ușor de obținut.

Sau nu sunt deloc proști, adică știau toate aceste lucruri, dar au mers voit spre explozie și restricții, pentru că e mai ușor să conduci și să faci ce vrei, fără să fii deranjat, dacă oamenii se sperie din nou zdravăn și strângi șurubul cu restricții?

Adică a început să le placă să guverneze cu supuși morți de frică? Au început să-și dea seama ce mult au de câștigat când oamenii tremură de frică în casă și-i interesează numai ce au voie să facă în acea zi, în loc să fie atenți și critici la acțiunile guvernului?

Hm?

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca