De ce s-au deschis școlile?

De ce s-au deschis școlile?

Ca să crească numărul de îmbolnăviri, să intrăm zdravăn în valul trei și să se închidă la loc după o lună?

De ce s-au deschis, ca să se închidă la loc după o lună și să și explodeze numărul de îmbolnăviri?

Nu vi se pare că asta arată clar incompetență? Când se vedea clar ce se întâmplă în celelalte țări, care e trendul, că vine valul trei cu tulpina britanică etc?

Am scris și eu pe 6 februarie că se va întâmpla asta, nu există niciun specialist la Minister?

Ceea ce au făcut e foarte grav.

Pentru că deschiderea școlilor a ajutat zdravăn circulația tulpinei britanice care va exploda în următoarele zile și se vor închide pe lângă școli toată industria HORECA, din nou și noi odată cu ea. Vom sta de Sărbători în case, în lockdown, pentru că actualul ministru al Învățământului a vrut să ne arate că are mușchi, că el schimbă totul în bine, că eliberează mamele de copiii care nu mai erau suportați acasă și câștigă în acest fel capital politic. A fost un gest politicianist, în plină pandemie.

Așa cum am scris tot azi, România nu are oameni de stat. Are politicieni care nu sunt pregătiți pentru criza în care suntem. Iar incompetența lor pune în pericol sănătatea și viețile noastre.

Acum nu e vreme pentru Farfuridi și Trahanache. Acum e vreme pentru….cine?

Spuneți voi

Avem la cine să ne gândim?

 

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca