După Gripa Spaniolă a început un Război Mondial

După Gripa Spaniolă a început un Război Mondial

Un rol important l-a jucat și tensiunea acumulată prin frica de virus. Se vede și acum. Întotdeauna, după frică urmează mânie. Se simte și acum în România, înaintea celui de-al treilea val, că tensiunea generată de frică pe termen lung începe să se transforme în acțiuni dure fără drum de întoarcere.

Sunt convins că nu s-ar fi petrecut dubla crimă de la Onești dacă nu ar fi fost coronavirusul și tensiunea generată de el. Sunt convins că nu ar fi avut loc sinuciderea tânărului de azi, dacă nu ar fi fost coronavirusul. Ea a plecat și l-a lăsat singur într-o lume în care contează enorm să fii cu cineva. Iar el s-a urcat pe acoperiș cu masca pe față și s-a aruncat cu masca pe față. Pe cine putea să contamineze? Pe nimeni. Un semn simbolic al imbecilității la care ne obligă societatea în care trăim.

Sunt semne disparate, la nivel mic. Dar ele sunt vârfurile aisbergului. Care e imens. Niciodată în societate nu s-a acumulat o tensiune atât de mare, o nervozitate atât de mare. E ca un vulcan gata să erupă.

Și asta nu se întâmplă numai în România, se întâmplă peste tot.

Un Război Mondial?

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca