Mic manual de manipulare în spațiul public

Polițiștii vor salarii mai mari! Se scoate în spațiul public o faptă abominabilă făcută de 8 dintre ei (iar fapta chiar e abominabilă!) cu detalii din dosar, că a urinat pe o persoană etc. Iar ofițerii din presă tratează cu hărnicie subiectul. Mai merită polițiștii măriri de salarii? Nu, pentru că sunt toți niște dubioși, gata oricând să ne tortureze.

Studenții vor menținerea gratuității pe transportul în comun! Se scoate în spațiul public urâta faptă a 45 de studenți care au copiat. Deci mai merită ei gratuitate? Nu mai merită, că sunt toți niște nimeni care copiază, deci nu merită nimic. Iar ofițerii din presă tratează cu hărnicie subiectul ca să ne convingă de asta .

Liderii sindicali au anunțat manifestații de stradă în martie. Se scoate în spațiul public informația că sunt de 30 de ani în funcții, că nu s-a mai pomenit niciunde să fie cineva în funcție 30 de ani etc etc. Iar ofițerii din presă tratează cu hărnicie pe larg subiectul. Vreți să mai manifestați? Adică să rămâneți fără slujbele pe care le aveți de treizeci de ani?

Mai vreți? Iohannis-PNL-USR au ajuns la putere pentru că s-au luptat cu cei care voiau să subordoneze Justiția. Au câștigat puterea absolută și acum ce fac? Încearcă să subordoneze Justiția la rândul lor. Pentru că nu le convine decizia Tribunalului în cazul 10 august. Nici lui Dragnea nu-i plăceau deciziile Tribunalului. Dar el era rău pentru că nu-i plăcea asta, nu?

Sau nu s-a schimbat nimi? Sau tulpina e aceeași și a suferit doar o mutație?

România începe să semene din ce în ce mai mult cu Rusia: stat de Dreapta condus autoritar, cu presa obedientă, ofițeri peste tot, nu mai mișcă nimeni.

Un singur lucru mă fac să spun pfiu: că pică Putin anul ăsta.

Iar Biden nu-i răspunde lui Iohannis la sms.

Deși îi scrie foarte des. Poate s-a purtat urât.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca