Deci să recapitulăm

Acum urmează mutația britanică care afectează tinerii. Persoanele în vârstă se vaccinează sau sunt deja vaccinate.

Apoi urmează tulpina sud-africană care, la rândul ei, a produs o mutație care afectează mai ales persoanele în vârstă dar, întrucât provine din tulpina sud-africană, nu răspunde la vaccinurile Pfizer, Moderna și Astra Zeneca, ci doar la Johnson&Johnson și la acela, doar în proporție de 60%. Deci o nouă tură de vaccinare (probabil si Pfizer si Moderna vor face un booster, ca mutatia e tot in proteina Spike).

Pe de altă parte, da, vaccinarea poate opri virusul. Cum? Mutațiile se produc dacă virusul circulă mult. Daca se oprește/stabilizează cât de cât răspândirea virusului, nu va mai produce mutații. Și va putea fi controlat prin vaccinuri, tratamente etc.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca