Să ne vaccinăm o dată, de două ori, de trei ori

Să ne vaccinăm o dată, de două ori, de trei ori

Deci te vaccinezi cu Astra Zeneca. De două ori. Apoi vine valul cu tulpina sud-africană. Te vaccinezi iar. Cu ce? Nu se știe, probabil Johnson, că Johnson răspunde bine la tulpina sud-africană. Dacă te-ai vaccinat cu Pfizer, Pfizer pregătește a treia înțepătură, un booster, pentru tulpina sud-africană. Deci trei doze anul ăsta până la toamnă. Când va veni valul patru, cu tulpina braziliană, despre care nu se spune nimic încă, răspunde sau nu la vaccin?

Multe înțepături.

Eu îmi aduc aminte așa: eram student și stăteam la cămin, toaleta la capătul holului, duș la fel, iarna mereu geamurile deschise…era posibil să răcești. Era moda cu Oscinolococcinum, poate știți, produs homeopat francez, dacă îl luai la primele semne de răceală sau gripă, scăpai de răceală sau gripă. Și am luat la primele semne de răceală sau gripă și am scăpat de răceală sau gripă. Eram chiar încântat că funcționează atât de bine. Și am continuat să iau.

O dată, de două ori, de trei ori, într-un an. După un an sau un an și jumătate, am făcut cea mai urâtă gripă de care îmi amintesc. Atât de urâtă încât cineva a chemat Salvarea. A venit de două ori Salvarea în toată viața mea, atunci prima dată. Febră 41, care nu scădea cu nimic, foarte rău. A venit Salvarea, medicul a vrut să mă ducă la spital, a zis că am o formă foarte urâtă de gripă și la cămin s-ar putea să pățesc ceva mai rău, am refuzat. Trei săptămâni a durat, a fost cea mai urâtă gripă din viața mea, a plecat extrem de lent, m-a lăsat stors total.

N-am mai luat niciodată Oscinolococcinum.

Am început să fac dușuri fierbinți-reci și după m-au mai încercat răceli câteva luni, dar am continuat răspunsul scoțian, nu am mai răcit niciodată, nu am mai avut gripă niciodată. De atunci până azi.

Și am rămas cu ideea că prea mult Oscinolococcinum, de fapt, mi-a dereglat zdravăn sistemul imunitar. Care apoi a capotat urât de tot.

E foarte tare faza cu dușuri fierbinți-reci, nu am scris acest articol ca să nu vă mai vaccinați, ci pentru că am dubii că multe doze de vaccin au un efect benefic asupra sistemului imunitar pe termen lung. Iar coronavirusul se pare că e aici ca să stea.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca