De ce polițiștii merită salarii mai mari

De ce polițiștii merită salarii mai mari

Unde duce politica de zgârcenie a statului, de tipul: Merge și așa?

Politica de Dreapta a Statului de tipul: antreprenorul e Rege, bugetarii sunt zero?

Aici duce: bugetarii încep să fie mediocri. Cei mai buni profesioniști vor să intre în Poliție? Pentru ce salariu? Mai mic decât al unui corporatist.

Vrei să intri în învățământ? Pentru ce salariu? Eu, după 21 de ani de vechime neîntreruptă în învățământul superior am 4.000 de lei. Îmi fac meseria din convingere, că dacă aș face-o pentru banii cu care sunt plătit, nu aș mai face nimic.

Te zgârcești, ca stat, pui pe primul plan tot ce este privat și pe locul doi, tot ce este bugetar?

Atunci să te apere corporatiștii. Să facă patronii școli și să predea – moment în care vei vedea cât de multă școală are un patron și ce poate să-i învețe pe alții.

Polițiștii sunt în stradă de luni de zile pentru respectarea drepturilor lor salariale. Fără ecou pentru un guvern de Dreapta.

Să privatizăm tot, propun. Să plătești pentru servicii medicale, deci dacă ai bani, să fii tratat, dacă nu ai bani, nu, să privatizăm poliția, să te apere bodyguarzii dacă ai bani, iar dacă nu ai bani, să fii sfâșiat pe stradă, să te învețe profesorii de la privat, dacă ai bani înveți, dacă nu, rămâi analfabet.

Polițiștii, medicii și profesorii nu contează în societate. Scuze, medicii au început să conteze, că plecau din țară. Profesorii și polițiștii nu contează.

Merge și asa. Filosofia după care era construită Dacia 1310, în care mai găseai câte o cârpă uitată din fabrică.

Merge și așa

Dacia 1310 mergea, pe drumuri proaste, cu viteză mică. Pe autostradă, nu.

Coronavirusul ne aduce pe autostradă.

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca