Ce înseamnă condamnarea Elenei Udrea

Ce înseamnă condamnarea Elenei Udrea

Elena Udrea era mâna dreaptă a lui Băsescu. Făcea totul la comanda lui. Dacă Elena Udrea este prinsă și condamnată, de ce nu se întâmplă nimic cu cel care a creat-o și a folosit-o?

Simplu: pentru că Sistemului încă îi este frică de el. Deși este îmbătrânit, iar alcoolul a grăbit procesul, Băsescu este încă un om care inspiră frică. S-a văzut atunci când s-a umplut presa de Petrov, de dezvăluirile privind colaborarea sa cu Securitatea. S-a ridicat de la Bruxelles, a început să ragă ca un leu bătrân rănit și, pur și simplu, lumea s-a retras. De frică. Băsescu a venit și a candidat la Primărie, la București, ca să arate că încă e în viață, în putere. Și, din nou, toată lumea s-a retras. Citește articolul De ce a candidat Băsescu la primărie, scris pe 8 iulie 2020.

Acum lumea se strânge, din nou, timidă și încearcă să-l prindă. Nu e penibil? Este a treia sau a patra oară când Băsescu e atacat prin amanta lui, se latră la poarta lui, se mârâie la poarta lui și el de fiecare dată gonește câinii.

Asta este justiția română în fața lui Băsescu?

Da, pentru că el a considerat România propria lui navă și a înțesat toate structurile de putere cu oamenii lui. De aceea sunt căței. Au fost crescuți de Băsescu și câinele este cel mai bun prieten al omului.

Ion Iliescu doarme liniștit. Nu a greșit cu nimic niciodată. Emil Constantinescu s-a retras la timp și nu-l mai deranjează nimeni. Un om cinstit, firește. Și Băsescu spera să doarmă liniștit.

Numai că între timp s-au întâmplat două lucruri, dintre care ultimul este cu adevărat relevant: am intrat în UE, iar Putin se clatină. Și, în același timp cu el, se clatină și rețeaua agenților FSB din România.

Amanta și fiica intră la răcoare. Răcoarea a venit de la Bruxelles și merge spre Est.

Eu aștept cu interes momentul când toți cei care au furat vor ajunge la răcoare.

Când, să fii cinstit va fi o valoare în România.

Atunci se va stinge și zgomotul făcut de manele.

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca