Am crezut că au murit organizațiile civice

Am crezut că au murit. Nu le-am văzut în stradă când a rănit Bode un alt om pentru că a încălcat regulile de circulație, nici când Bode, în loc să fie sancționat, a fost numit Ministru de Interne. Ministrul de Interne care încalcă regulile de circulație, rănește oameni și scapă fără nicio repercursiune.

Nu le-am văzut în stradă nici când au murit oameni arși de vii la Piatra Neamț, nici când au murit oameni la București. Tot arși de vii. M-am gândit că poate corupția nu mai ucide sau că poate și organizațiile civice au fost ucise de corupție.

Nu, nu au fost ucise. Trăiesc. Le-am văzut azi că se strâng la protest în fața Tribunalului pentru că s-a clasat dosarul 10 august.

Trăiesc. Voi zăbovi pe acest cuvânt. Cogito ergo sum. Nu, nu trăiesc.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca