Florin Cîțu nu crede în Valul Trei

Florin Cîțu nu crede în Valul Trei

Florin Cîțu este un politician ambițios, tânăr și, deci, imprudent. El vrea să arate că este cel mai bun premier al României din toate timpurile, că a salvat economia României etc, iar al treilea val i-ar încurca planurile. Deci nu crede că va urma al treilea val, spune că au mai existat previziuni pesimiste care nu s-au realizat, că România gestionează bine al treilea val (!!!)

Deci practic se poartă ca și cum problema nu ar exista, în speranța că problema va dispărea.

Problema nu va dispărea, dar faptul că premierul este ambițios și imprudent  este o vulnerabilitate la adresa siguranței naționale. România poate aluneca extrem de rapid într-un derapaj necontrolat, așa cum a ajuns într-un derapaj necontrolat Marea Britanie, când Boris Johnson credea că virusul este o simplă răceală și a aflat ce este abia după ce s-a îmbolnăvit și internat la ATI.

Cîțu este foarte bun pe domeniul său, dar prea tânăr și imprudent pentru ceea ce urmează. Ceea ce urmează este mai mult decât poate el gestiona.

Și nu mă refer numai la virus.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca