Cum va fi valul trei în România

Cum va fi valul trei în România

Mamele, care au vrut să scape de copii trimițându-i la școală, îi vor primi pachet înapoi acasă și vor fi închise în case cu ei. Pentru că vom intra în lockdown. Deschiderea școlilor, așa cum scriam pe 6 februarie, a favorizat extinderea rapidă a tulpinii britanice, mai exact explozia ei. Și nu va putea fi controlată decât printr-un nou lockdown. Parisul tocmai a anunțat că va intra în lockdown trei săptămâni. Londra a anunțat ieșirea din lockdown la sfârșitul lunii aprilie, deși au început vaccinarea în noiembrie, dar Opoziția cere prelungirea lockdown-ului până în iunie. În țara celebrei tulpine britanice.

Ce se va mai întâmpla? Austeritatea cuplată cu valul trei ar putea scoate oamenii în stradă. România este una dintre puținele țări unde oameni nu-și tratează tulburările psihice. Ca urmare, al treilea val îi va împinge dincolo de suportabilitate pe mulți. Dintre cei care nu au grijă de igiena mentală. Care este la fel de importantă ca cea fizică.

Este posibil să vedem în România ceea ce am văzut în Olanda.

Și, dincolo de asta, încă ceva.

După valul 3 vine valul 4. Spaniolii au ieșit acum din valul 3 și așteaptă valul 4. Cu tulpină braziliană.

Sunteți surprinși? Credeați că, legănați de narativa cu vaccinul, totul se va termina? Asta arată cât de puțin informați sunteți. Arată cât de mult este filtrată informația în România, cât de puțin știți ce se întâmplă cu adevărat…Cât de mult încep să semene vremurile de acum cu cele de pe vremea lui Ceaușescu, când lumea știa foarte puțin și credea numai ce spunea propaganda de partid și de stat.

Cam așa.

Da, vaccinarea este foarte buna, trebuie făcută, dar nu va opri explozia virusului cel putin pana la vara (s-ar putea până la sfârșitul anului), pentru ca pur si simplu se face prea incet pentru a tine pasul cu el. Și când ține pasul cu el, vine o nouă tulpină. E o competiție vaccin-virus. Deocamdată câștigă virusul

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca