A început valul trei

Numărul de îmbolnăviri crește, s-au semnalat peste 800 de îmbolnăviri în rândul copiilor (acesta este un semn al tulpinei britanice, care afectează mult și persoanele sub 35 de ani). Autoritățile au deschis, cu inconștiență școlile, acum încearcă să stabilizeze explozia tulpinei vaccinând cu viteză profesorii. Din păcate, este prea târziu.

Valul trei ne prinde în plină relaxare.

Se va închide tot.

Aruncați o privire în Marea Britanie, de unde a plecat celebra tulpină britanică. Ei sunt în lockdown de luni de zile și vor mai sta în lockdown luni de zile. Abia pe 12 aprilie se vor deschide retailul și terasele. Asta în condițiile în care Marea Britanie a început vaccinarea în noiembrie înaintea tuturor țărilor europene și a depășit la viteză Israelul. Dar nouă ni se arată numai datele din Israel pentru persoanele peste 65 de ani. Nu ni se spune că Israelul este pe locul 4 în lista țărilor cu număr mare de cazuri (dublu față de Marea Britanie), nici că spitalele din Israel gem de tineri cu forme grave, nici că Marea Britanie a fost și va fi în lockdown. Că ne-am speria groaznic. Dacă ni s-ar spune. Și acum este ceva ce sperie guvernanții mai mult decât virusul: să nu iasă lumea în stradă și să-i dea jos. Că scopul lor în viață a fost să se lipească de scaune, fără acele fotolii sunt morți, nu-i mai angajează nimeni, niciunde.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca