Adevărul despre ce se întâmplă acum în Israel

Adevărul despre ce se întâmplă acum în Israel

Peste tot, în presa din România, vedem raportări triumfaliste: Israel a vaccinat jumătate din populație, vaccinul funcționează, se redeschid mall-urile și magazinele (doar pentru vaccinați)

Ce se întâmplă cu adevărat în Israel?

Israelul este pe locul 4 în lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, este pe locul 4 pe lista galbenă anunțată azi de Aeroportul București. Așa cum se vede în lista din capul articolului, Israelul, cu o rată de incidență de 938 de îmbolnăviri, este cu mult înaintea Franței, unde campania de vaccinare șchioapătă zdravăn, dar are o rată de incidență de aproape trei ori mai mică, de 398.

De ce se întâmplă asta?

În Israel s-au vaccinat cu precădere persoanele peste 65 de ani. Dar acum, în Israel face ravagii tulpina britanică care provoacă cazuri grave la tineri, deci spitalele sunt pline de persoane sub 35 de ani, femei însărcinate etc.

Până când vor fi vaccinați și ei, va trece efectul vaccinului la persoanele peste 65 de ani, deci vor trebui vaccinate din nou.

Și se va lua, tot așa, de la capăt.

Asta fără să mai punem la socotealăm noile tulpini, să le mai punem la socoteală și pe ele? Să mai spunem că în Italia s-a descoperit că tulpina britanică, cea sud-africană și cea braziliană au fuzionat? Nu mai spunem și asta…

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca