OMS anunță scăderea numărului de îmbolnăviri la nivel mondial și nu se datorează vaccinului

OMS anunță scăderea numărului de îmbolnăviri la nivel mondial și nu se datorează vaccinului

Tedros Adhanom Ghebreyesus director general al OMS a anunțat că se constată o scădere netă a cazurilor la nivel mondial, pentru a cincea săptămână consecutivă, mai exact numărul de noi cazuri a scăzut cu 16 %.

Puteți citi știrea în Le Monde aici sau în Le Figaro, aici.

Scăderea nu se datorează vaccinării pentru că este vorba despre statistici la nivel mondial, care cuprind și țările unde nu a început, încă, vaccinarea.

Așa cum am întrebat de multe ori pe blogul meu, este posibil ca la un moment-dat, virusul să devină mai blând, așa cum era în noiembrie 2019 în Franța și în septembrie în Italia, când nu îl băga nimeni în seamă pentru că era foarte cuminte, adică nu dădea cazuri grave?

Citește și Scăderea spectaculoasă a cazurilor de coronavirus în India lasă experții perplecși

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca