De ce nu arată Ministerul Educației viteza cu care se închid școlile?

De ce nu arată Ministerul Educației viteza cu care se închid școlile?

De ce nu se anunță zilnic, așa cum se anunță numărul de îmbolnăviri sau numărul de vaccinați, școlile care trec în scenariul galben sau roșu?

Întrucât urmăresc multe pagini de Facebook văd în fiecare zi cum trece câte o școală înapoi, la învățământ online. De ce? Pentru că se îmbolnăvesc copiii! Și părinții, bineînțeles.

De ce nu se anunță acest cifre? Tăcerea asta este un atentat la siguranța sanitară a populației, pentru că școlile devin treptat bombe epidemiologice. Neanunțate. Habar nu ai că în orașul tău cutare școală a trecut în scenariul galben sau roșu. Afli numai când începi să tușești și ești anunțat că și la școala unde merge copilul tău sunt cazuri.

Deci se revine la învățământ online, cu fiecare școală care intră în scenariul roșu sau galben.

E corect că revine epidemia pentru că părinții au dorit câteva săptămâni de vacanță, fără copii? E corect față de noi toți, cei care vom suferi consecințele?

Nu e corect. Dar ce mai e corect în România?

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca