Pfizer anunță că vaccinul nu are eficacitate față de tulpina sud-africană

Pfizer anunță că vaccinul nu are eficacitate față de tulpina sud-africană

Articolul integral, cu sursă Reuters, aici.

Tot Pfizer anunță că va face un nou booster pentru tulpina sud-africană.

Deci cei care s-au vaccinat cu Pfizer, vor fi nevoiți să mai facă o doză.

Nu se știe când.

Oricum în România, doar la București se fac analize care permit identificarea tulpinilor.

Și, în condițiile în care mulți oameni își cumpără teste pentru a și le face acasă, chiar nu știm.

Oricum, având în vedere că România a exportat 4 milioane de persoane, forță de muncă, putem presupune că tulpina britanică circulă deja. Acum o lună s-a depistat în Marea Britanie și tulpina sud-africană. În Franța circulă tulpinile sud-africană, britanică și braziliană.

Întrebare pentru autorități: tulpina sud-africană circulă în România sau mai bine nu vorbim despre asta, pentru că niciunul dintre vaccinurile care se administrează acum nu are efect asupra ei?

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca