Scăderea spectaculoasă a cazurilor de coronavirus în India lasă experții perplecși

Scăderea spectaculoasă a cazurilor de coronavirus în India lasă experții perplecși

Acesta e titlul dat de Hotnews.ro: Scăderea spectaculoasă a cazurilor de coronavirus în India lasă experții perplecși

Citez în continuare din articol: ”Atunci când pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe India, mulți s-au temut că fragilul sistem sanitar al țării se va prăbuși, în a doua cea mai populată țară din lume. Infecțiile zilnice creșteau dramatic și, la un moment dat, India părea că va depăși Statele Unite în clasamentul celor mai afectate țări, potrivit Associated Press.

Dar infecțiile au început să scadă în septembrie și acum țara raportează doar circa 11.000 de cazuri pe zi, față de un vârf de aproape 100.000, lăsând oamenii de știință perplecși.

Aceștia au sugerat mai multe posibile explicații pentru reducerea bruscă a numărului de infecții – observată în aproape toate regiunile – inclusiv aceea că în anumite zone s-ar fi putut atinge imunitatea de turmă sau că indienii ar putea beneficia de o formă de protecție preexistentă față de virus”.

Am încheiat citatul.

Imunitatea de turmă știm că nu există, a încercat-o și Suedia fără rezultat – te poți reinfecta, vin alte tulpini și o iei de la capăt…

Atunci, ce se întâmplă în India?

Să ne reamintim puțin ce s-a întâmplat în China. Unul dintre experții echipei OMS care căuta originea virusului a spus că este posibil să fi venit din exterior. Virusul. Infecții cu coronavirus au fost depistate în Franța și Italia încă din noiembrie 2019. Deci în noiembrie 2019 virusul era acolo. De ce nu a știut nimeni de el? Pentru că era destul de blând, ca să spunem așa. Acționa ca o gripă sau nu acționa deloc, 90% dintre pacienți erau asimptomatici. Apoi a devenit brusc ucigaș, între ghilimele.

Întrebarea este: ar putea deveni blând din nou?

Asta se întâmpla acum în India?

Cine știe?

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca