Franța: vaccinarea cu Astra Zeneca suspendată din cauza reacțiilor secundare grave

Franța: vaccinarea cu Astra Zeneca suspendată din cauza reacțiilor secundare grave

Vaccinarea personalului medical din Normandia a fost suspendată după ce 25 % dintre medicii din Brest nu au mai putut să-și continue munca din cauza febrei puternice și a durerilor de cap. Aceeași situație s-a înregistrat și la spitalul Saint-Lô en Normandie, unde 15 % din personalul vaccinat a avut febră mare și stare de rău a doua zi după administrarea vaccinului AstraZeneca. La spitalul din Quimper s-a înregistrat o situație asemănătoare.

Ca urmare, spitalele respective au suspendat vaccinarea personalului medical, întrucât efectele secundare sunt prea invazive, după cum a anunțat cea mai importantă televiziune de știri din Franța. Cei care au raportat efectele adverse (și au fost nevoiți să-ți întrerupă munca) au în jur de 34 de ani.

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca