E vina femeii care a murit, că s-a întors să-și ia laptopul!

Așa încearcă să ne convingă jurnaliștii, așa a venit Ordinul de Zi pe Unitate: dați vina pe femeie!

Nu sunt de vină autoritățile, nu trebuie să plece nimeni din fotoliu, dați vina pe femeie!

Și jurnaliștii se execută! Uitați-vă, mai jos, cum au dat la indigo si Antena 1 și Hotnews același titlu. Se știe clar, în jurnalism, că titlul dă unghiul de abordare al știrii. Acesta e unghiul de abordare al știrii: femeia e de vină că s-a întors după laptop.

Hotnews nici nu se mai spune că în laptop se aflau pozele cu băiatul ei mort și de aceea s-a întors, că dacă s-ar spune asta, s-ar da prea multă greutate laptopului și iar ar fi de vină autoritățile

Nu, ea s-a întors după laptop, o inconștientă, e normal să moară.

Suntem toți de acord, să trăiți!

Pe același tipar, ne cerem scuze că ne-am îmbolnăvit de COVID și am ajuns în spital ca să murim carbonizați. Dacă ne feream de COVID, nu ne îmbolnăveam, nu ardeam în spital, NE SCUZAȚI!

Ne scuzați că ne e frig în spitale și acasă, așa suntem noi, mai plăpânzi, NE CEREM SCUZE! Vom sta la 19 grade, să trăiți!

Ne cerem scuze că ne întrebăm de ce naiba mai sunt în vigoare restricțiile pentru magazine la ora 21 și pentru circulație la ora 23, deși numărul de cazuri a scăzut enorm de mult? NE CEREM SCUZE! Am uitat că trăim într-un stat din ce în ce mai militarizat, unde militarul are întotdeauna dreptate, iar civilul e de vină.

Ne cerem scuze! Ce vreți, să ne vaccinăm cu Astra Zeneca? Ne vaccinăm, să trăiți!

Ce mai vreți?

Este o vorbă din popor. Fii atent ce-ți dorești, că s-ar putea să se întâmple.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca