Ce ne arată reacția publică a lui Dragoș Bucur

Aceea de a spune că nu poartă mască.

Că anul 2021 va fi mai greu de suportat decât 2020, așa cum am scris aici, pentru că multe tulburări psihice vor exploda, nu vor mai fi ținute în frâu.

Este interesant de observat că mai ales în rândul artiștilor există tulburări psihice netratate sau tratate necorespunzător, ceea ce te pune pe gânduri. Un regizor, mai întâi, la Cluj, Cristi Puiu, un cântăreț, acum din nou un actor…

Testele psihiatrice erau obligatorii pentru profesori, dar pentru actori, nu. Probabil pentru că sunt considerați nebunii Regelui.

2021 va fi un an greu. Recitiți acest articol. 2022 va și mai greu decât 2021. Știți de ce? Pentru că oamenii vor fi înșelați. Își vor pune toate speranțele în vaccin, apoi vor vedea că apar tulpini noi, că vaccinul nu mai are efect, că trebuie să facă altul…2022 va fi mult mai greu pentru că oamenii își pun speranțele într-o salvare, vaccinul. Acolo pun limita efortului pe care îl mai pot face: până la vaccin. Apoi, nu vor mai avea resurse pentru noi eforturi. Va fi ca pentru înotătorii care trag cu ultimele puteri ca să ajungă la mal. Și, când ajung la mal, își dau seama că de fapt nu era malul. Ci o altă întindere de nisipuri mișcătoare peste care trebuie să treci. Vor avea resursele să treacă?

Directoarea programului de supraveghere genetică a Covid-19 din Regatul Unit că coronavirusul va dura 10 ani (citată de Reuters și Hotnews).

“Vom avea o nouă normalitate, nu va mai fi ca înainte. Este foarte important să înțelegem pas cu pas că nu vom mai ajunge niciodată acolo unde am fost. Ne putem adapta fantastic la tot ceea ce înseamnă provocări, dar este un proces lung și va trebui să fim în sincron cu tot ce se întâmplă în jur. Nu vom mai avea niciodată viața pe care am avut-o înainte de COVID“ a spus la Radio Romania Actualitati conf. dr. Degi Laszlo Csaba, președinte al Societății Internaționale de Psiho-Oncologie.

Știți ce se întâmplă acum? Suntem îmbarcați cu toți spre călătoria spre o altă lume. Ca și cum am fi îmbarcați cu toții pe o navă spațială. Și mârâim, dăm din coate, bufnim, am vrea să mai stăm în curte, să udăm florile. Nu vrem să trecem spre digital. Nu vrem să ne urcăm în nava spațială și să mergem spre o altă lume.

Poate de aceea a apărut coronavirusul. Ca să ne piște de la spate, să ne înțepe, să ne mâne în navă spre călătoria care ne așteaptă.

Când a apărut coronavirusul, Elon Musk a scris un celebru tweet, care a făcut înconjorul lumii (nu a ajuns în România că noi nu suntem în lume). A zis: take the red pill. Aluzie la celebra pastila rosie din Matrix. Care te făcea să treci dincolo, în interfața de administrare a lumii în care trăim. Nava spre care ne împinge coronavirusul ne duce în interfața de administrare a lumii în care trăim. Care e digitală, deci trebuie să ne alfabetizăm digital. Nu că viețile noastre de până acum, în care făceam mâncam, făceam sex și mâncam, nu erau extraordinare. Erau minunate. Dar nu e mai important să ajungi în interfața de administrare a vieții tale?

Zilele trecute, la o conferință internațională, Elon Musk a fost întrebat dacă extratereștrii există. A răspuns: nu știu, poate sunt printre noi. Sigur că da, ce știe el, omul care și-a botezat copilul A378Z. Știați că a făcut asta, nu? Apoi a fost nevoit să-i dea un nume format din litere, că așa cerea legislația americană.

Au bon entendeur, servus

P.S. Știți că Elon Musk vrea să curețe toată planeta de CO2, da? Mai știți și că a fost întrebat la un talk-show de ce face toate astea. Și a răspuns că vrea să fie util, vrea să facă bine. I s-a răspuns că vrea să facă bine, dar e și miliardar. A răspuns că nu știe cum să facă ca să-și dea toată averea. Și a mai spus, la o altă conferință, răspunzând unei întrebări, că nu e extraterestru.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca